Prostreno.cz

Detox potřebuje naše pleť i po létě. Co všechno jí dopřát?

Slovo „detox“ má člověk spojený především s jarem, kdy se všemožně snažíme nastartovat své tělo po zimě. Ovšem své pleti bychom měli dopřávat detox mnohem častěji!

Krásná a zdravá pleť si totiž zaslouží nejen péči zvenku, ale i „zevnitř“. A čím jí dopřejeme ten nejlepší detox?

Voda

Hydratace je pro pokožku klíčová. A co lepšího zvolit než obyčejnou čistou vodu? Když do ní přidáte pár kapek citronové šťávy nebo kousek jiného ovoce, získáte navíc i vitamin C, který pleti rovněž prospívá.

Jogurt apod.

Kysané mléčné výrobky, které obsahují probiotické kultury, jsou dalším pomocníkem pro zdravou pleť. Mají pozitivní vliv na imunitní systém, jehož problémy se na stavu pokožky rovněž odrážejí.

Vláknina

Potraviny s vysokým obsahem vlákniny pomáhají nejen vašemu zažívání. Vláknina pomáhá odstraňovat z těla toxiny, které často přispívají k problémům s pletí.

Antioxidanty

Najdete je především v ovoci a hrají v našem organismu spoustu důležitých rolí. Vychytávají nebezpečné volné radikály, působí protizánětlivě, jsou důležité v prevenci řady zdravotních potíží atd. A právě tato komplexnost z antioxidantů dělá skvělé pomocníky ve snaze o zdravou a krásnou pokožku.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat