Prostreno.cz

Důvody, proč máte pořád hlad

Máte pocit, že se z vás pomalu a jistě stává „bezedná díra“ a že Otesánek je proti vám naprostý břídil? Budete se divit, jakou roli v obžerství hraje pitný režim nebo spánek. Jsou však i další příčiny, kvůli kterým vás sužuje hlad!

Zase vás honí mlsná. Dveře ledničky jsou v jednom kole a vy se obáváte, že je s vámi snad něco v nepořádku. Ještě nepropadejte panice. Americká odbornice na výživu Georgie Moore tuší, v čem je zakopaný pes. A s prázdným žaludkem to úplně nesouvisí…

1. Nedostatek tekutin

Georgie Moore je toho názoru, že mnozí si stále pletou žízeň s hladem. Aby se předešlo nejhoršímu, je nutné vypít šest až osm sklenic vody denně. Při první chuti na něco dobrého si dopřejte pár doušků a vyčkejte dvacet minut. Jestli i po této době bloumáte v kuchyni a sháníte svačinku, pak se skutečně jedná o hlad. Ve většině případů to však přejde. Záhada, že?

2. Málo spíte

Není vám přáno prospat osm doporučených hodin? Následky ponocování se mohou projevit i na talíři. Při nedostatečném spánku totiž klesá produkce leptinu, což je klíčový hormon pro kontrolu chuti k jídlu.

3. Jste obětí zvyku

Každý večer mlsáte u svého oblíbeného seriálu, nebo potřebujete doplňovat cukry při práci u počítače? Zmíněná specialistka varuje, že pokud u nějaké činnosti vždycky něco jíte, postupem času se z toho stane pravidlo. Zvládnete se na dnešní epizodu v televizi dívat bez potravinového dopinku?

4. Dali jste si alkohol

Alkohol, jak známo, snižuje zábrany. Bez výčitek si po něm dáte pokrm, o který byste za normálních okolností nezavadili pohledem. Stačí dvě deci vína a zdravá strava jde stranou. A všechny tučné a kalorické laskominy vypadají ještě lákavěji! V tomhle mají abstinenti opravdu velikou výhodu.

5. Nemáte co na práci

Přemýšlíte, co s načatým odpolednem. Rázem vás napadne, že než to vymyslíte, dáte si čaj s dortíkem. Je vám to povědomé? Nuda hraje v jídle velkou roli. Georgie Moore doporučuje pověsit si na ledničku seznam úkolů, které je třeba vykonat. Pak si místo chuti na sladké připomenete něco mnohem důležitějšího.

Také často neodoláte svým chutím? Myslete na to, že časté hodování se může pěkně podepsat na štíhlé linii i celkovém zdraví. A za to žádný dortík nestojí!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat