Prostreno.cz

Unavené a podrážděné oči? To chce bylinkovou první pomoc

Práce u počítače, špatné osvětlení v místnosti či nevhodné brýle. To všechno má neblahé následky – pálení, slzení a nepříjemný pocit těžkých víček. Nemáte zrovna po ruce kapky? Mrkněte do bylinkových zásob…

Už si zase mnete oči? Marná snaha. Neplýtvejte zbytečně silami a raději si rychle nachystejte obklad, po kterém se vám uleví. Co vy na to?

Fenyklové pohlazení

Budete potřebovat:

Spařte fenykl vroucí vodou a nechte deset minut odstát. Ve vzniklém odvaru namáčejte vatové tampony, lehce je vyždímejte a přiložte na zavřená víčka. S únavou se můžete pomalu rozloučit!

Měsíčková záchrana

Budete potřebovat:

  • 1 díl měsíčku
  • 1 díl natě světlíku lékařského
  • 1 díl fenyklu

Smíchané bylinky přelijte 1/4 litrem vařící vody a nechte čtvrt hodiny louhovat. Postup aplikace je stejný jako v předchozím případě. Podráždění zmizí, než se nadějete…

Ibiškový zachránce

Budete potřebovat:

  • 1 lžíci kořene ibišku
  • 2 decilitry vody

Nic nového pod sluncem - spařit, louhovat a scedit. Vlažný obklad položte na oči a rázem je po problému. A co jiná domácí řešení?

Aloe zlepšovák

Vyždímejte pár listů aloe vera a šťávu nechte vychladit v lednici. Následně ji nakapejte na vatové tampony a v krizové situaci aplikujte. „Procedura“ má kromě úlevy ještě jedno plus – vyhlazuje okolní vrásky. O důvod víc, proč trochu „očesat“ tuhle vytrvalou rostlinu!

Jablková rychlovka

Rozkrájejte jablko na tenké plátky a „zaparkujte“ je na vašem zrakovém orgánu. Nebudete věřit, jak to zabírá… Už po pěti minutách!

Jogurtová pomoc

Stejný efekt jako bylinné obklady má i kousek vaty namočený v bílém jogurtu.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat