Prostreno.cz

Ideální víkendové aktivity, které vás rozmazlí

Kolikrát jste si říkali, že když pro sebe neuděláte něco vy, tak už nikdo… Neustále za někoho něco řešíte, všem pomáháte, jste neustále „po ruce“, zkrátka se pro druhé můžete rozkrájet. Ale co vy? Nezapomínáte tak trochu na sebe?

Zkuste následující víkend věnovat jen sami sobě a svému dobru. Že se mezitím určitě zboří domácnost a nejspíš i svět? Ale nezboří! Jen to vyzkoušejte. A že vlastně nevíte, jak sebe sama rozmazlit? Máme pro vás hned 8 tipů. Tak který si vyberete?

Seriálový den

Máte nějaký oblíbený seriál, který jste kdysi viděli a klidně byste se na něj podívali znovu? Výborně! Je vědecky prokázáno, že při sledování něčeho, co vlastně známe a víme, jak to dopadne, je nám krásně na duši a máme lepší náladu. Pěkně si dejte takový seriálový maraton!

Kniha a víno

Ano, tušíte správně. To si prostě zalezete ráno zpátky do peřin, vezmete si knížku a obklopíte se dobrůtkami a nějakým lahodným pitím. Dopoledne třeba čajem nebo kávou, ale s přibývajícím odpolednem už si můžete nalít i sklenku oblíbeného vína. Až tak je to snadné. Z postele vstaňte jen v nejnutnějších případech (a žádné vaření).

Žádné návštěvy

Měli jste se v sobotu vypravit za nijak oblíbenou tchyní, za kamarádkou, co ji opustil manžel a ona se vám potřebuje vyplakat na rameni, za bratrem a jeho ženou, která vám celé roky dává najevo, jak jste proti ní póvl? Tak tyhle plány prostě a jednoduše zrušte. Uvidíte, jak se vám uleví. I kdybyste měli celý víkend gruntovat, je jasné, že úklid bude úplná procházka rozkvetlým sadem proti návštěvám, jež vás stresují a vysávají z vás energii a radost.

Květiny

Až půjdete na nákup, kupte si nějakou kytici oblíbených květin (a přestaňte řešit, jak jsou drahé). Doma je pěkně postavte s vázou na viditelné místo a kochejte se jejich krásou i vůní. I vědci tvrdí, že nám květiny dokáží projasnit den a zlepšit náladu!

On-line pomoc

Měli jste v plánu pobíhání po obchodních domech či rodinný nákup na celý týden v nedalekém hypermarketu? Pak to jistě není nic, na co byste se nějak výslovně těšili (všude tolik lidí, do toho nevrlé děti, prostě peklo). Vyřešte nákupy tentokrát pěkně po síti. Na internetu seženete všechno. A co víc, nákup vám pěkně přivezou až na práh.

Malé lázně

Pěkně v sobotu či v neděli rozmazlete své tělo. Pedikúra, manikúra, pleťová maska, maska na vlasy, masáž, dlouhá koupel, peeling… Je toho spousta, za co vás bude vaše tělo milovat. A i vy si budete pořádně užívat!

V posteli brzo

Že jsou víkendové noci vyhrazeny ponocování? Tak to ale vůbec být nemusí! Co to udělat naopak a využít sobotní večer k brzkému odchodu do peřin? Uvidíte, že už v devět budete spát jako nemluvňata. A co teprve to probuzení druhý den ráno! Žádné padání únavou, kdepak!

Žádná síť

Odpojte na celý víkend Facebook či jiné sociální sítě. Nebojte, vážně nepotřebujete 48 hodin vědět, co kamarádka upekla, kam vyrazili na výlet příbuzní, nepotřebujete číst další statusy na téma „jaké pokroky to naše miminko zase dělá“ apod. Svět existuje i mimo Facebook! A takový on-line detox vám jen prospěje.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Domácí granola

(2 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat