Prostreno.cz

Zdravotní problémy, kterým se ženy zpravidla nevyhnou

Být ženou je sice v mnoha ohledech krásné a vzrušující, ovšem vůbec ne jednoduché. Existenci nám stěžuje třeba bolestivá menstruace a častá migréna. Kolik zastánkyň z řad našeho pohlaví má právě s tímhle problémy?

Protože vyhlášení vědci, vzdělaní lékaři a zvědaví psychologové v posledních letech vůbec nelení, bylo už na téma „ženy“ provedeno tolik studií a výzkumů, že by snad nešly ani spočítat. A díky nim vzešly na povrch poměrně zajímavé informace! Zde jsou překvapivá fakta týkající se dámských obtíží.

Vlasy jako trápení

Že v průběhu dne koruna krásy trochu „řídne“, to víme dávno. Něžnému pohlaví zpravidla vypadne průměrně sto vlasů denně. Jenže každou desátou nešťastnici postihne mnohem výraznější úbytek! Příčiny jsou různé – stres, špatná výživa nebo ukládání látek z užívané antikoncepce.

Pleť? Na houpačce!

Uhříky, zanícení či prostě „jen“ problematická pokožka. To už není v dospělosti žádnou raritou! Na vlastní kůži se o tom dennodenně přesvědčuje 53 procent žen nad třicet let, i jedna čtvrtina „čtyřicátnic“.

Nohy. Ty, co mají sloužit

Ani tady nejsou výsledky žádná sláva. Ze statistik vyplývá, že 60 procent nositelek vysokých podpatků se potýká s žilními problémy, z nichž ve 40 procentech za to mohou křečové žíly. Celých 80 procent žen má ustavičně studené nohy.

Oči, které nevidí

Věděli jste, že ženy bývají v porovnání s muži náchylnější k některým onemocněním očí? Mají totiž o 24 procent vyšší pravděpodobnost, že budou léčeny kvůli glaukomu (zelený zákal). Z celkového hlediska dvě ze tří hůře vidí, proto musí nosit brýle nebo kontaktní čočky.

Srdce

Ženské srdce tluče v průměru o osm tepů za minutu rychleji než mužské. Co se týká tlaku, více než 40 procent dam ho má buď příliš nízký, nebo naopak vysoký. Takový je názor lékařů! Jak jste na tom vy?

Hlava? Jenom jedna! Bohudík

Každou třetí „smolařku“ navštíví bolest hlavy minimálně pětkrát za měsíc. Podle údajů světové zdravotnické organizace (WHO) 20 procent „vyvolených“ tíží migréna. Z výzkumů univerzity sídlící v australském Sydney zase vyplývá, že vznik záchvatů migrény mohou způsobovat výkyvy počasí, menstruační cyklus, množství jasného světla a dokonce i konzumace alkoholu.

Menstruace coby nutné zlo

I když je podle odborníků cyklus trvající přesně 28 dní normální, týká se pouze 10 procent žen. U většiny délka cyklu kolísá mezi 21 až 35 dny. Během svého života průměrná žena menstruuje 3500 dní, 80 procent jich při tom prožívá bolestivá muka.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Želví maso

(2 hlasů)

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat