Prostreno.cz

Med není jen na slazení. Přínosný je i pro nehty a vlasy

Účinky medu jsou velmi všestranné, nejen jako oblíbené sladidlo a přísada do různých moučníků. Med je také skvělým zkrášlujícím prostředkem. Nevěříte? Vyzkoušejte, co udělá s vašimi vlasy, nehty i pokožkou.

Med je složený převážně z fruktózy a glukózy, obsahuje bílkoviny a aminokyseliny, vitaminy, enzymy, minerály a další kvalitní látky, které jsou prospěšné pro naši krásu.

Pro krásné vlasy

Med je velmi jemný pro naše vlasy a pokožku, vědecká studie zaznamenala úspěchy při léčbě seboreické dermatitidy a také snižuje vypadávání vlasů.

Použití medu je velmi snadné, na seboreu stačí aplikovat na pokožku hlavy surový med. Pokud chcete zpomalit vypadávání vlasů, připravte si roztok se dvěma lžícemi medu a šťávy z jedné cibule. Roztok aplikujte na pokožku hlavy a jemně vmasírujte do pokožky, nechte působit 30 minut. Poté si hlavu opláchněte a umyjte běžným šamponem. Opakujte nejlépe dvakrát týdně.

Pro krásnou pleť

Po použití medové péče bude vaše pleť vláčná, hydratovaná, dokonce med redukuje vrásky. Dále pak reguluje hodnotu pH a zabraňuje kožním infekcím.

Smíchejte stejné množství medu a čerstvé citronové šťávy. Směs aplikujte na oblast obličeje a krku. Nechte zaschnout a poté pleť opláchněte vlažnou vodou. Pro nejlepší výsledky postup opakujte dvakrát týdně.

Pro krásné nehty

Med je také velmi přínosný pro vaše nehty, funguje jako přírodní zvlhčovač. Pro silné a zdravé nehty, jednoduše naneste med na nehty a nehtová lůžka. Opakujte podle potřeby, za pár dní budou vaše nehty viditelně zdravější.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat