Prostreno.cz

Chronickou bolest lze tlumit potravinami

Bolí vás hlava, záda nebo klouby? Dejte si porci lososa, stroužek česneku, kousek cibule a nezapomínejte ani na kapku olivového oleje. To je chutná léčba, která má téměř okamžité výsledky!

Trpíte chronickými bolestmi? Neberete to na lehkou váhu, protože tento stále se rozšiřující zdravotní problém může postupem času vyústit v těžké deprese. Jenže co s tím, když z logických důvodů odmítáte polykat kvanta léků? Řešení by tu bylo. Výsledky četných studií ukazují, že jisté potraviny blokují signály bolesti v těle a zvyšují hladiny chemických látek vyvolávajících úlevu a celkové pohodlí. Které konkrétně?

Olivový olej, multifunkční poklad

Je to možná k nevíře, ale olej s vůní oliv strčí do kapsy známé růžové tabletky, po kterých většina lidí v nouzi sáhne. Lékaři si to vysvětlují tím, že za to mohou obsažené antioxidanty a protizánětlivé sloučeniny zmírňující bolest. Kromě toho, že můžete olivový olej použít při přípravě jídel, se s ním dá masírovat i postižená oblast. Pokud chcete dosáhnout nejlepších a nejrychlejších výsledků, sáhněte po extra panenském – ten nikdy nezklame!

Losos, léčba v rytmu moře

Losos je nabitý omega-3 mastnými kyselinami, které dokážou zatnout tipec bolístkám všeho druhu a ještě snižují riziko vzniku revmatoidní artritidy. Vychvalovaná zdravá ryba je rovněž vynikajícím zdrojem vitaminu D, jehož souvislost s potlačením chronických neduhů odborníci prokázali již několikrát.

Česnek, aromatický zachránce

V každé domácnosti se česnek jistě najde, což je jen k dobru. Toto oblíbené dochucovadlo má protizánětlivé vlastnosti i vysokou úroveň síry, která simuluje vývoj pomocných buněk a tím posiluje imunitní systém. Navíc sloučeniny schované v česneku prokazatelně léči otoky. Věděli jste, jak zázračné analgetikum máte po ruce?

Cibule, učiněný poklad

S česnekem jde ruku v ruce samozřejmě také cibule bohatá na antioxidanty bojující proti enzymům způsobujícím záněty. Její konzumace se vřele doporučuje zejména lidem, kteří se potýkají s dlouhodobými bolestmi kloubů.

Zázvor, mocná zbraň

Zázvor je pravděpodobně jedním z nejsilnějších přírodních léků na bolest. Obsažené blahodárné látky se mohou pochlubit podobnou charakteristikou, jakou mají zmíněné růžové tabletky. Místo lékárny se tedy pro pomoc vydejte raději do nejbližšího obchodu! Je to nejen zdravější, ale také levnější…





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat