Prostreno.cz

Obyčejný česnek umí posílit unavené nehty

Ztvrdlá kůže na nohou, akné, lámavé nehty či padání vlasů. Máte s těmito problémy co dočinění? Vyřešit je můžete jedním šmahem, tedy s malou pomocí obyčejného česneku. To je spolehlivý zachránce kosmetických katastrof!

V antice byl česnek používán jako prostředek na potenci, v zemích Orientu platil za oblíbené afrodiziakum, ve středověku byl zase spojencem proti čarodějnicím a upírům. U nás se samozřejmě nejčastěji využívá jako koření, bez kterého se vaření neobejde, ale to nic nemění na faktu, že ho můžete uplatnit také v kosmetice a estetice. Nevěříte? Zde máte hned několik česnekových rad pro krásu!

Odstraňovač ztvrdlé kůže na nohou

Potřebujete dát nohy trochu do pucu, ať můžete vyrazit do ulic v nových letních sandálech? Není nic snazšího. Připravte si pár stroužků česneku a rozdrťte je v hmoždíři. Vzniklou pastu si před spaním neneste na postižené místo, přikryjte nepropustnou tkaninou a nechte do rána působit. Aplikaci je nutno opakovat 5 až 10 dní, záleží na rozsahu a hloubce ztvrdlé kůže.

Prostředek na padání vlasů

K přípravě zázračné vody budete potřebovat zhruba 10 gramů česneku a 100 mililitrů 60% lihu. Nejprve česnek rozmělněte do konzistence kaše a louhujte ho tři týdny v lihu. Následně výluh sceďte a uchovávejte v dobře uzavíratelné láhvi. Několikrát týdně, vždy těsně před použitím šamponu, si promasírujte pokožku hlavy touto medicínou a vypadávání vlasů se už obávat nemusíte.

Účinný posilovač nehtů

Jak docílit krásných a silných nehtů, ze kterých zdraví jenom čiší? Pokud si také kladete tuto otázku a léta na ni marně hledáte odpověď, vaše pátrání je u konce. Přidejte nasekaný česnek do obyčejného bezbarvého laku na nehty a směs si pravidelně nanášejte na nehty. Umí totiž zázraky! Pro maximální spokojenost si jednou týdně ještě namáčejte prsty v olivovém oleji s jedním stroužkem česneku, tahle kúra také dokáže zatočit s lámavostí…

Hojivá pleťová maska

Nutné suroviny? 2 stroužky česneku, 1 lžíce bílého jogurtu, 1 lžíce medu, 1 plátek papáji. V mixéru promíchejte papáju s česnekem a medem, přidejte lžičku jogurtu a maska je na světě. Vetřete si ji na obličej, jako by to byl krém, a po půl hodině opláchněte vlažnou vodou. Česneková péče zjemňuje a posiluje pleť, má hojivé účinky a funguje na jakýkoliv typ pleti. Ideální je zejména pro osoby trpící akné.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat