Prostreno.cz

Peeling pokožky. Na co si dát pozor

Jak skutečně proniknout hlouběji do pokožky a odstranit nečistoty, které ucpávají póry? Peeling odhalí vaši skutečnou krásu, ale má svá pravidla!

Každá pokožka může vypadat matně a nezdravě, což je obvykle způsobeno nahromaděním odumřelých kožních buněk na povrchu, které zabraňují odhalení zdravé pokožky. To je jeden z důvodů, proč exfoliaci, tedy peeling, čas od času doporučí každý odborník na krásu. Není ovšem peeling jako peeling. Než začnete obrušovat, měli byste vědět, co dělat, abyste své kůži neublížili.

Přísady vybírejte pečlivě

Možná byste měli začít s pomocí menších zrnek zajišťujících pouze jemnou exfoliaci. Doporučuje se jedlá soda či ovesné vločky. Lze také použít namletou kávu. Vždy je však velmi důležité, abyste postupovali velmi jemně a ve vhodně vybrané části těla. I například surový cukr a mořská sůl je rozumnější použít spíš jinde než na tváři. O vyrážku a podráždění snad nestojíte, ne?

Připravte si své nástroje

Samozřejmě si také musíte připravit nástroje, které budete používat pro exfoliaci pokožky. Základem je pemza, kosmetický kartáč či nylonová peelingová rukavice, která se dá zakoupit již v ceně kolem 90 korun. Hodit se bude i miska či hrnek a něco na míchání. A tip na cukrovou bombu vhodnou na tělo? Smíchejte asi dvě polévkové lžíce hydratačního sprchového gelu se stejným množstvím krystalového cukru.

Zvolte vhodnou dobu

Přestože se většina žen věnuje peelingu na konci dne a myslí si, že právě v tuto dobu je na pokožce nejvíce nečistot, odborníci na krásu doporučují obrušovat spíše ráno nebo dopoledne. Tělo má tendenci se v noci regenerovat. Proto si exfoliaci naplánujte hned zkraje dne, ať si přes noc v klidu může zpracovat nezbytné záležitosti.

Ulehčete si práci přípravným kolem

Ještě před zahájením celého procesu je vhodné použít přírodní lufu, která pomůže odstranit odumřelé kožní buňky ještě před samotným peelingem. Kromě nejznámějšího použití coby přírodní masážní žínky, která zbaví při koupeli pokožku odumřelé kůže, napomáhá lufa také odstranit celulitidu.

Jemně ji seznamte se svým tělem a teprve poté naneste připravený peelingový krém či pastu. Zaměřte se i na nohy. Můžete začít tím, že je namočíte do lázně a necháte odmočit. Následné obrušování pro vás bude pohodlnější a jednodušší.

Provádějte krouživé pohyby a příliš netlačte, pokud to vyloženě neuznáte za vhodné. Pokožka by se mohla nadměrně podráždit.

Věnujte se i podpaží

Pokud plánujete holit se v podpaží, ujistěte se, že nejprve provedete peeling. Vytvořte exfoliační roztok složený ze sody na pečení, jablečného octa a citronové šťávy. Tenhle zázrak vám pomůže obnovit přirozenou hodnotu pH pokožky, odstranit odumřelé buňky a samozřejmě odstranit zápach.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat