Prostreno.cz

Komentáře k článku

MB 08.06.2018

vše způsobuje Trudník

Petra 01.08.2017

Asi od patnáci do loňska jsem se potýkala s akné, více či méně úspešně, většinou však neúspěšně, nepomáhala ani HA, spíš naopak. Utrácela jsem peníze za neskutečné množství zaručených krémů, gelů, pudrů, make up apod. výsledkem bylo, neustále osypaný obličej + výskyt periorální dermatitidy jako následek kosmetiky. Loni po narození třetího dítěte, jsem se přestala úplně mazat krémem, jediné co používám je Sebamed čistící antibakter. pěna, 2 x denně, poté obličej jen utřu, nenatírám ničím. Pokud někam jdu, tak používám BB krém od Nivey, podle mě dobře kryje, bohužel se na mé pleti ty roky boje podepsaly a pod ten krém použiju klsaický dětský pudr. Nic víc, jo řasenku :-) A jsem koonečně ve svých 34 letech bez potíží. No abych byla úplně pravdivá tak někdy před menstruací mi vyleze jeden. Což potřu gelem na akné od Syncare. Jen doufám, že moje děti zdědí pleť po manželovi, v životě neměl jediný beďar :-);-)

Jarka 31.07.2017

V mládí jsem se s tímto problémem také potýkala, došla jsem k závěru : mytí vlažnou vodou, úplně čistý vlastní ručník, běžná přírodní kosmetika a co je nejdůležitější, minimální příjem cukrů. Samozřejmě nesahat si zbytečně na obličej.

Bára 31.07.2017

Na přetrvávající akné v dospělosti mi pomohla přírodní kosmetika. Trpím akné od puberty, teď je mi přes třicet a do nedávna jsem měla obličej stále stejně "rozkvetlý" jako v patnácti. Za tu dlouhou dobu jsem měla čas vyzkoušet všechny běžně prodávané přípravky z drogerie i lékárny, včetně těch velmi drahých. Většina z nich zabrala, nějakou dobu do bylo lepší a pak se akné vrátilo, tak jsem zkusila zas jinou značku a kolotoč se opakoval. Nakonec jsem si v internetovém obchodě, kde kupuju přírodní barvy na vlasy, koupila i přírodní prostředky na akné (květinovou vodu tea tree a jíl na čištění, tea tree olejíček přímo na pupínky a na péči jojobový olej). Nečekala jsem nic světoborného, zvlášť když se ze začátku s pletí nic nedělo, ale po několika týdnech trpělivosti to byl docela šok. Pleť se vyčistila a akné je tak o 75% lepší. Nezmizelo úplně, ale udělají se mi tak dva nebo tři pupínky za měsíc a to je pro mě neskutečná úleva.

Ivo 31.07.2017

Podle mých zkušeností se na tvorbě akné nejvíce podílí metabolismus. Kdo má problém s metabolismem, má problémy s pletí. S tím souvisí také složení stravy. Možná více pomůže dietolog, než dermatolog.

konatovka 31.07.2017

Jako důchodkyně už akné nemám, to bylo nepříjemné v pubertě, zůstaly mi rozšířené póry, když se občas objeví pupínek, tak ho vymáčknu a použiji Tea Tree olej a do druhého dne se zahojí.:-O

Jana 31.07.2017

Akné se mi tvoří okamžitě na obličeji, hlavně na jeho spodní částí a pod bradou na horní části krku po každém omytí vodou. Lékaři mi nevěří. Pokud si ihned po omytí vodou nedám micelární vodu či kupovanou pitnou neperlivou vodu na obličej, do hodiny cítím pod kůží, kde předně bude další den obrovský pupínek a často velmi bolestivý. Vodu jsem si nechala několikrát za pár tisíc testovat, napsali vždy, že vše mám v normě. Ale u moře či často i v jiných městech v ČR mi akné zmizí. Za kosmetiku z lékáren, parfumerií a za léky a masti od lékařů jsem již desetitisíce utratila. Jediné, co mi konečně pomáhá je normální micelární voda a krém od Biodermy - sébium. Bohužel je mi 33 let, ale po všech těch mastích mám hodně mimických vrásek a vypadám o dost let starší. Vyzkoušela jsem různé techniky z klinik a krémy dle nich i na akné, ale bez účinku, akorát sliby lékařů a předtím i kosmetiček, biolampa atd... bez účinku, jen peníze pryč. Chci varovat před kosmetikou Perle Bleu - píšou do reklam, jak nějaký lékař objevil nový zázrak, po kterém budete do 28 dnů už bez vrásek a dostal za to Nobelovu cenu. A když si jeho jméno hledáte na vyhledávačích jiných států, v cizím jazyce, jméno neexistuje. Základní 2 mastičky stojí přes 13 tisíc a jsou to velké podvody!!! Nic nepůsobí. A pokud tam zavoláte z tohoto důvodu, odpoví, že si budu muset koupit ještě aspoň další 2 balení a pak uvidím výsledek a toto samé řekli mé kolegyni.

Alfréd 31.07.2017

V mládi jsem taky řešil akné, chodil do kosmeťáku, používal mastičky.... Jediný účinný způsob byl každý večer omýt převařenou vodou a otřít papírovým ubrouskem. Už se to nikdy nevrátilo.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat