Prostreno.cz

Komentáře k článku

Frenkli Bequeld 24.08.2017

Pro ty co nejedí maso, jsou troub--é!! Masem se živily i pralidé a pak další a další tak proč ho nejíst i dnes a v rozumném množství.

konatovka 24.08.2017

Maso jím dvakrát týdně a to zásadně jen libové.:-O

Lukáš 24.08.2017

U takovýchto článku se vždycky rozesměju. A věřte, byl jsem na tom kdysi stejně a argumentoval jsem podobnými nesmysly. Je úsměvné, jak svěřepě trváme na svém a razíme stále a stále stejný směr, ve kterém jsme byli vychováni a čím jsme masírováni že všech stran. Oháníme se nejnovějšími analýzami vědců, kteří ale každý rok přichází s novým a novým zjištěním a často tak pak i odporují sami sobě. To, že má někdo jiný názor než vy, není přece důvod k tomu, aby jste ho uráželi. Měli by jste se nad sebou zamyslet! Celá věc konzumace či nekonzumsce masa je jedna velká bublina a obrovské lobby firem s tučným zisky založeným jen a jen na smrti a utrpení. Nic víc. Zamyslete se nad tím a rozhledněte se kolem sebe. Myslíte si, že někoho zajímá co konzumujete v daném kusů flákoty? Kolik antibiotik a jedů v době má. Či případně, že konzumujete zvíře, které před 5 hodinami uhynulo? Byl jste se někdo podívat na jatkach? A viděl z vás někdo umírat člověka? Já ano! A myslíte si, že je to jiné? Že prožíváme jiné pocity a bolest? Co myslíte? Stále se stavíme na první místo oné pyramidy a myslíme si, že jsme víc, že jsme lepší než to tupé zvíře, které je jen hodno konzumace! Ale to je tak strašný omyl! Zvíře, narozdíl od nás, nikdy nezabije pro zábavu! Nikdy! To udělá jen hloupý a nemorální člověk! Takže kdo je v tomto případě vyšší a inteligentnější druh? A jestli si myslíte, že ano, že to někoho zajímá co jíte a co to pak s vámi udělá, tak jste na omylu. Hlavní věc je řízená spotřeba. Zeptejte se svých nezkažených dětí, před tím, než jim vymejete mozky, jestli je normální jíst zvířata. Uvidíte jejich reakce. Lidi, co zasejete, to sklidíte. A jestli si někdo myslí, že jsem průhledný, když nejím maso? Tak ho vyvedu z omylu... Měřím 190 cm a vážím 86kg. Je to jen a jen ve vaší hlavě! Váš Lukáš, 35let.

Kicklop 24.08.2017

Tak vsem tem vsezravcum, co uslintavaji na timto clankem plnym polopravd, tak tady je par informaci, proc neni potreba jist zivocisne produkty a co je potreba pro to udelat. A na rozdil od tohoto clanku tam jsou i odkazy na zdroje: http://soucitne.cz/techto-10-vyznamnych-odbornych-instituci-schvaluje-veganstvi Takze ci nazor je pro me relevatnejsi? Pana redaktora, ktery neco sepsal a neuvedl ani zdroje svych zaveru - nerikam, ze lze, ale rozhodne neuvadi vse, a to predevsim negativa. Nebo nazor diskutera co mu omastek tece po jeho spekaty brade, protoze jsme vzdy jsme byli vsezravci a taky jsme lovili mamuty, to uz nase babicky rikaly. Nebo nazor zdravotnickych a dieteickych organizaci po celem svete? Cimz nerikam, ze kdyz se neco dela spatne, tak ze to nemuze ohrozit zivot. Muze. Ale netvrdim kazdymu, ze kdyz pujde stipat drevo, ze se sekne do nohy, i prestoze v cele historii lidstva se kazdou chvili nekdo seknul do nohy. Vsem masozroutum, pokud jste lini se starat o to, co jite, nebo neschopni si sestavit jidelnicek, tak radsi chlemtejte dal pivo a jezte ty svoje umasteny kolena.

Pepa 24.08.2017

Pozitiva vyticil jasne, negativa vubec. Sponzor clanku je Babis.

Trump Imperátor 24.08.2017

Možná by měl někdo "nezávislími" studiemi prokázat, že lupení nahradí přísun esenciálních aminokyselin a dalších nezbytných živočišných substancí. Pak uvěřím tomu, že vegani, rodiče vycmrndlých průhledných dětí, nepatří za mříže. Neregistrovaný bibi má recht.. všechno a všeho s mírou. Všimli jste si, že v článku se píše o neoddiskutovatelném přínosu masa a nikde se netvrdí nic o "jenom maso"? To jen vegetariání a jejich odrůdy mluví o jednostrannosti.

Michelle Trump Imperátor 24.08.2017

Přesně tak!

Martin L. 23.08.2017

Podle mě chutná maso lidem jen proto,že je ochucené solí a různým jiným kořením,třeba pepřem a bylinkami. Jinak by to lidé nejedli. Taková zelenina je chutná sama o sobě a nezatěžuje trávicí trakt. Ba naopak ho podporuje. Maso zanechává šlem na klkach ve střevě,proto je důležité si několikrát do roka udělat na takové tři týdny vegetariánskou kuchyni. Tělo se vyčistí,člověk zhubne a bude vytálnější plný energie. Mám to osobně vyzkoušené!!! Vřele doporučuji . :-)

Michelle Martin L. 24.08.2017

Blbost! Maso samo o sobě má chuť tak, jako každá potravina. Jsou lidi, co tvrdí, že zelenina bez soli a koření je nechutná. Takže kolik lidí, tolik názorů. A že zhubnete za tři týdny o zelenině a ovocí? Jasná věc, protože máte nízký kalorický příjem. Pak se však nevyhnutně dostaví jo-jo efekt. Když jíte kaloricky a nutričně vyváženou stravu (t.j. všechno s mírou), tak nemáte proč mít problém. Jinak tělo má samoočistnou schopnosť a všechny "detoxy" a podobné blbosti jenom narušují rovnováhu organizmu.

Jan 23.08.2017

Kdo napsal tento clanek a z ceho vychazel? Prosim o informace podporene nezavislimi studiemi!

bibi 23.08.2017

Člověk je všežravec a měl by jíst vše...naší předkové měli nouzi, ale pestrou stravu, kterou dnes všichni ignorujeme. Jedli maso pokud se k němu dostali, ale jelikož bylo vzácné, tak se jím nepřejídali. Dnes je dnes a každý je chytrý jak.... Rozumný člověk, pokud nemá nějakou zdravotní anomálií, tak ví, co konzumovat:-)

Michelle bibi 24.08.2017

Trefa do černého! Dnes lidi jenom vymýšlí blbosti. Jinak všimli jste si, že růst homosexuálně orientované populace začal narůstat právě jak rostli komunity vegetariánu, vegánů, raw, bio a ostatních hnutí? Když těhule nejí to, co mají pro správný vývin plodu, no tak něco pak bude špatně...:-p

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat