Prostreno.cz

Jak se zbavit černých teček na uších

Černé tečky jsou nepříjemné a dráždivé. O to víc, když hyzdí nejen váš obličej, ale i uši. Může se pak totiž zdát, že v očích ostatních patříte mezi špindíry, které si svoje „slechy“ nemyjí! To se radši černých teček jednou provždy zbavte!

Vzhledem k příliš velkému vylučování mazu mohou mrtvé kožní buňky, kožní mastnota a nečistoty ucpat póry. Když kožní maz přichází do kontaktu s kyslíkem, zčerná. Vzhledem k tomu, že pokožka na uších je tenčí než na obličeji, odstranění černých teček v oblasti uší není tak snadné. Nesprávná léčba může vést ke zjizvení a infekci, což problém ještě zhoršuje. Použití některých jednoduchých a efektivních prostředků pro domácí použití však rizika eliminuje. Zkuste tyhle čtyři tipy!

Teplá komprese

Teplá komprese je velmi účinná. Může pomoci otevřít ucpané póry a uvolnit přebytečný olej, odumřelé buňky pokožky a nečistoty. Namočte čistou žínku do teplé vody, vytlačte přebytečnou vodu a poté přiložte na ucho. Nechte pět minut působit. Pro čištění ucha použijte jemný čisticí prostředek. Provádějte dvakrát denně po dobu několika dní.

Vilínový obklad

Vilíny jsou keře a malé stromy s jednoduchými střídavými listy. Vzhledem k jejich astringentním a antiseptickým vlastnostem se hodí pro léčbu černých teček. Pomáhají uvolnit póry a zabránit infekcím.

Bavlněný ručník namočte do vilínového extraktu a přiložte na postiženou oblast. Nechte pár minut působit, poté očistěte vlhkým hadříkem. Proceduru provádějte jednou nebo dvakrát denně po dobu několika dní.

Citronová šťáva

Citronová šťáva je bohatým zdrojem kyseliny citronové, která přirozeně pomáhá očistit kůži od přebytečného oleje, mrtvých buněk pokožky a černých teček. Zřeďte jednu lžičku citronové šťávy s ½ čajovou lžičkou vody. Do tohoto roztoku namočte bavlněný tampon a poté ho aplikujte přímo na černé tečky. Nechte oschnout a následně oblast otřete pomocí bavlněného tamponu namočeného v teplé vodě. Provádějte dvakrát denně, dokud černé tečky nezmizí.

Jedlá soda

Další účinnou složkou proti černým tečkám je soda. Patří totiž k jemným exfoliačním činidlům, které pomáhá odstraňovat nečistoty a mikroby. Zároveň zbavuje přebytečného oleje a pozitivně působí na černé tečky. Tak na co čekáte? Vytvořte pastu z jedné lžičky sody a půl čajové lžičky vody. Naneste, nechte pět minut působit a poté opláchněte vlažnou vodou. Po celý týden provádějte jednou denně.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat