Prostreno.cz

Intimní zdraví ženy zlepší řecký jogurt

Vaginální zdraví je důležitým aspektem života každé ženy. Mnoho žen se v určitém okamžiku svého života potýká s nějakým vaginálním problémem. Jak mu předejít? Správně jezte! Ale co?

Kvasinkové a bakteriální infekce, infekce močových cest, nadměrné výtoky nebo suchost vaginy mohou způsobit, že se ženy necítí dobře. Zdravá vagina má přirozeně kyselou hladinu pH a spoustu zdravých bakterií, které pomáhají předcházet infekcím. Dobrá hygiena a několik potravin ji pomáhají udržet zdravou. Takže, co jíst?

Řecký jogurt

Denní konzumace řeckého jogurtu je spojována s udržením vaginálního zdraví. Obsahuje živé a aktivní kultury (bakterie Lactobacillus), které zabraňují připojování choroboplodných organismů k vagině. Zároveň produkují chemikálie, jako je kyselina mléčná, které inaktivují nebo zabíjejí jiné organismy způsobující infekci. Řecký jogurt také pomáhá také udržovat zdravé pH v těle. Proto si denně dopřejte 1 až 2 šálky probiotického jogurtu. (Mezi jiné dobré probiotické potraviny, patří zelí a kefír.)

Citron

I citrony podporují vaginální zdraví, protože jejich kyselá povaha pomáhá udržovat zdravou hodnotu pH vagíny. Antioxidanty v něm obsažené také pomáhají chránit buňky před škodlivými radikály. Navíc funguje jako imunitní posilovač, který napomáhá tělu předcházet a bojovat proti jakémukoli druhu infekce.

Pijte citronovou vodu jednou nebo dvakrát denně, abyste pomohli obnovit rovnováhu pH ve vašem těle. Pro výrobu citronové vody smíchejte šťávu ½ citronu se sklenicí teplé vody a popřípadě přidejte trochu medu (na chuť).

Brusinková šťáva

Máte rádi brusinky? Tak to je dobrá zpráva. Vyrovnávají hladinu pH vaginy a jejich kyselá vlastnost pomáhá bojovat proti bakteriím, které způsobují infekce močových cest, vaginální infekce a další problémy. Chcete-li těžit z jejich výhod, vypijte denně sklenici neslazené, organické brusinkové šťávy.

Česnek

Česnek vykazuje antimikrobiální a antifungální vlastnosti, které pomáhají předcházet vaginálním problémům, jako je svědění, pálení, zápach, vaginální výtok, a dokonce i infekce močových cest. Také posiluje imunitní systém tak, že tělo je připraveno bojovat proti jakékoli infekci.

Snězte denně 2 až 3 syrové kousky česneku. Česnek přidávejte i do jídel. Pokud dáváte přednost užívání česnekových tobolek, zkonzultujte to nejprve se svým lékařem.

Nezralé sójové boby

Fytoestrogeny v tomto sójovém produktu (edamame) pomáhají udržovat vaginu vlhkou, což je velmi důležité, aby se zabránilo suchu, svědění a dalším problémům.

Sójové boby také obsahují omega-3 mastné kyseliny, bílkoviny a několik vitaminů a minerálů, které pomáhají tělu vyrovnat se s premenstruačním syndromem, stejně jako s menopauzálními příznaky. Zaměřte se na denní konzumaci ½ šálku organických, nezpracovaných sójových bobů.

Lněné semínko

Je bohaté na fytoestrogeny a vyniká vysokým obsahem omega-3 mastných kyselin. Proto i ono může bojovat proti mnoha vaginálním problémům. Fytoestrogeny zvyšují hladinu estrogenů, což zabraňuje vaginální suchosti a dalším symptomům menopauzy. Navíc zinek v tomto semínku pomáhá léčit suchost, svědění a pálení vagíny.

Lněné semínko proto přidávejte do jídel i pití, například do salátů a ovocných džusů. Při jeho konzumaci se vždy ujistěte, že pijete dostatečné množství vody. (Je to důležité pro hladké trávení.)





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat