Prostreno.cz

Kešu oříšky nejen skvěle chutnají. Mají i vliv na snížení tvorby ledvinových kamenů

Kešu jsou velmi chutné oříšky, a pokud se to s jejich konzumací nepřehání, jsou i velmi zdravé. Kešu prospívají zdraví srdce, posilují kosti i imunitu. Dopřejte si zdravé mlsání!

Kešu původně pocházejí z pobřežních oblastí severovýchodní Brazílie. Jsou to semena ve tvaru ledvin a jsou pěstovány na místech s tropickým klimatem, v zemích jako jsou Indie, Srí Lanka, Keňa a Tanzanie. Poznejte všechny jejich klady.

Co obsahují?

Kešu jsou velmi výživné a jsou zdrojem bílkovin a základních minerálů včetně mědi, vápníku, hořčíku, železa, fosforu, draslíku a zinku. Plody také obsahují vitaminy C, B1 (thiamin), B2 (riboflavin), B3 (niacin), B6, E a K. Poskytují dostatečné množství mononenasycených tuků a nízké množství polynenasycených tuků. Díky svému složení značně prospívají našemu zdraví.

Pro zdravé srdce

Víte že…

Jak již bylo zmíněno kešu mají tvar ledvin, příroda je velmi důmyslná a bylo skutečně prokázáno, že kešu mají velký vliv na snižování tvorby ledvinových kamenů i na funkci ledvin.

Kešu jsou dobrým zdrojem zdravých tuků, které jsou pro naše tělo nezbytné pro absorpci vitaminu A, D, E a K rozpustných v tucích a vytvářejí mastné kyseliny, které jsou důležité pro rozvoj mozku a srážení krve. Tyto zdravé tuky zahrnují mononenasycené tuky a polynenasycené tuky. Jsou prospěšné pro srdce a pomáhají snižovat špatný cholesterol (LDL), pokud jsou konzumovány v rozumném množství.

Pro silné kosti

Kešu poskytují fosfor, který je nezbytný pro zdravý vývoj zubů a kostí. Fosfor také pomáhá při syntéze bílkovin, absorpci sacharidů a tuků.

Podpoří imunitní systém

Kešu obsahují zinek, který hraje zásadní roli při posilování imunitního systému. Během těhotenství je nesmírně důležitý pro růst a vývoj plodu

Snižují riziko anémie

Kešu jsou zdrojem železa, které je nezbytné pro přenášení kyslíku v těle a pomáhá správné funkci enzymů a imunitního systému. Nedostatek železa ve stravě může vést k únavě, chudokrevnosti a zvýšené citlivosti na infekce.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat