Prostreno.cz

Quinoa. Překvapivý spojenec v péči o vaši pleť

Quinoa je sice na trhu poměrně krátkou dobu, ale i tak si tato superpotravina získala spoustu příznivců. A není divu. Obsahuje spoustu důležitých živin, které z ní činí jednu z nejzdravějších potravin. Ovšem nejen její konzumace prospívá našemu organismu!

Pokud si quinou připravujete třeba k večeři, nechte si také trochu na obličej. Ano, čtete správně. Taková „maska“ z quinoy totiž vaši pokožku velmi potěší! Jak?

Záplata pro těžce zkoušenou pleť

Naše pokožka je dnes těžce zkoušená. Znečištění, kterému čelí, chemikálie v některých kosmetických produktech, nedostatečná ochrana před slunečními paprsky… To vše se na ní samozřejmě podepisuje. Quinoa obsahuje velké množství vitaminu E, který neutralizuje účinky volných radikálů. Navíc antioxidanty, jež tato superpotravina obsahuje, podporují tvorbu kolagenu.

Nepřítel tmavých skvrn

Také poslední dobou pozorujete na své pleti tmavší místa? Pak na ně zkuste aplikovat právě quinou. Obsahuje totiž vitaminy skupiny B, které regulují produkci melaninu, jenž za pigmentovými změnami často stojí. Jejich účinky jsou navíc podpořeny také enzymy, jež quinoa obsahuje.

Spojenec v boji proti akné

Pubertu máte dávno za sebou, ale vaší pleti to nejspíš někdo zapomněl říct? Pusťte na ni quinou! Obsahuje totiž vitamin B3 a další antioxidanty, jež působí protizánětlivě, uklidňují podráždění a také podporují hojení pokožky.

Zpomalovač stárnutí pokožky

V quinoe najdete také poměrně významné množství vitaminu A, který dokáže stimulovat tvorbu kolagenu v kůži, podporuje její pevnost a pružnost a tím bojuje proti prvním vráskám. Ve spojení s vitaminem B2, který je v této superpotravině také zastoupen, pak nemají vrásky šanci.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat