Prostreno.cz

Výhody brazilských ořechů. Pečují o kůži i srdce

Para ořechy nebo také brazilské ořechy v českých obchodech zdomácněny. A není divu. Chutnají prostě báječně. Navíc mají schopnost pečovat o pleť a eliminovat příznaky stárnutí. Pustit byste se do nich měli i v případě, že trpíte hormonální disharmonií!

Intenzivní obsah živin činí z para ořechů extrémně cenné a zdravé potraviny, které mohou úspěšně zlepšit zdraví. S působivým minerálním a vitaminovým profilem, nemluvě o esenciálních bílkovinách, tucích, sacharidech a vláknině, jsou brazilské ořechy považovány za „kompletní balíček“ důležitých látek, a to zejména kvůli jejich neobvykle vysokému obsahu selenu. Dovolte, abychom podrobněji diskutovali o zdravotních přínosech brazilských oříšků. Tohle všechno umí zařídit!

Zlepšují zdraví srdce

Jedním z nejkontroverznějších a nejlepších aspektů ořechů z Brazílie je jejich překvapivě vysoký obsah zdravých nenasycených tuků, běžně známých jako „dobré“ formy cholesterolu a omega-3 mastných kyselin.

Tyto odrůdy nenasycených tuků byly spojeny s vyvažováním profilu cholesterolu v těle a zlepšením srdečního zdraví, především tím, že se z těla a kardiovaskulárního systému odstraňují nebezpečné omega-6 mastné kyseliny.

Přestože jejich schopnost vyrovnávat hladinu cholesterolu může pomoci předejít ateroskleróze, infarktu a mrtvici, nemůžeme přehlížet přítomnost vysokého množství nebezpečného nasyceného tuku v para oříšcích. Proto buďte opatrní a konzumujte tyto skvělé ořechy s mírou, protože kromě jiného mají vysoký obsah kalorií. (Doporučené denní množství je asi šest průměrných ořechů.)

Péče o kůži

Komplexní profil vitaminů a živin v para ořechách je zvláště vhodný pro zlepšení zdraví pokožky. Selen dodává pleti zdravou záři a zlepšuje pružnost pokožky, čímž zabraňuje předčasnému stárnutí. (Stimuluje aktivitu glutationu, což je silná antioxidační sloučenina, která může odstranit volné radikály z kožních buněk, jež způsobují vrásky, a dokonce i rakovinu kůže.)

Léčba akné

Vysoký obsah zinku chrání proti akné. Pravidelná konzumace, díky níž organismus dostane potřebné množství vitaminů a antioxidantů, je hlavní příčinou této ochranné kvality.

Ztráta váhy

Vysoký obsah vlákniny, bílkoviny a složité uhlohydráty dělají z brazilských ořechů úžasné občerstvení. Takže, když jsou tyto ořechy přijímány, nemá organismus sklony k přejídání. Má to ale malý háček. 200 gramů ořechů má asi 200 kalorií, takže pokud doopravdy usilujete o ztrátu váhy, musí se jednat o mírnou spotřebu.

Brazilské ořechy dále stimulují zažívací systém, krotí hormonální nerovnováhu, posilují imunitu, usnadňují příjem živin a přispívají ke správné funkci štítné žlázy. Na druhou stranu mají vysoký obsah kalorií a nasycených tuků. To jim ale člověk milerád odpustí….






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat