Prostreno.cz

Zbavte se zácpy rychle a účinně s pomocí přírody

Zácpa je běžný gastrointestinální problém, při kterém se člověk potýká se špatným pohybem střev. Může to mít za následek pocit nafouknutí, plynatost a další nepříjemné pocity. Zatímco na trhu je široké spektrum přípravků, rychlou pomoc může skrývat i vaše lednice či spíž, kde se nachází spoustu přírodních léků na úlevu od zácpy. Máme pro vás několik těch nejběžnějších a nejúčinnějších.

Příčin zácpy je hned několik, mezi ty nejběžnější patří změna stravovacího návyku, nedostatek vlákniny, stres, potlačování stolice nebo také jen změna denního režimu, či delší nemoc vyžadující klid na lůžku, která zapříčiňuje nedostatek pohybu.

Problémy se zácpou rozhodně nepodceňujte a jednejte co nejdříve. Máme pro vás hned několik top přírodních prostředků na rychlou úlevu od zácpy.

Olivový olej

Olivový olej patří mezi nejúčinnější projímadla a pomáhá léčit zácpu hned několika způsoby. Olej změkčuje stolici, uvolňuje žluč a celkově stimuluje vylučovací soustavu. Používání olivového oleje je také bezpečné pro děti a těhotné i kojící ženy, dokonce bývá doporučován přímo od samotných gynekologů.

Použití olivového oleje na úlevu od zácpy sebou přináší hned několik způsobů. Nejsnadnější je vypít přibližně 30 ml olivového oleje, pokud si něco takového nedokážete představit, že byste byli schopni pozřít, máte na výběr z dalších možností. Jednu polévkovou lžíci olivového oleje můžete také smíchat s 6 až 8 kapkami citronové šťávy. Případně smíchat olej s bílým jogurtem, který má taktéž dobrý vliv na střevní mikroflóru.

Jogurt a vláknina

Vaše střeva dobře nastartuje i pořádná porce vlákniny ve spojení s jogurtem. Vhodný je klasický neochucený bílý jogurt, do kterého přidejte pšeničné otruby, drcená lněná semínka a lžičku medu. Pokud si ho dáte k snídani, nejpozději do druhého dne se dostaví požadovaný účinek.

Kombucha

Do třetice vás také zaručeně prožene sklenka kombuchy. Jedná se o lehce perlivý fermentovaný nápoj vzniklý z oslazeného černého nebo zeleného čaje, který je užíván jako funkční potravina. Největší důvod, proč kombucha podporuje trávení, je její vysoká hladina prospěšných kyselin, probiotik a enzymů. Její síla pomáhá obnovovat rovnováhu trávicího systému, a dokonce přispívá k léčbě žaludečních vředů. Dejte si skleničku kombuchy před jídlem a uvidíte, že účinek na sebe nenechá dlouho čekat.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat