Prostreno.cz

Na popáleniny platí kokosový olej, okurka či podmáslí

Ať už vyrážíte do českých hor, nebo ke vzdáleným mořím, může se po zdravotní stránce něco zvrtnout. Třeba takové popáleniny od slunce se neptají vůbec na nic! Přehnali jste to se svým nadšením a opalovací krém zůstal někde na dně batohu? Nezoufejte, vytaste se s osvědčením prostředky!

Pokožka políbená sluncem krásně září, ale také dodává tělu vitamin D. Nicméně, dlouhodobý pobyt na slunci, zvláště pokud se vám nepodaří použít velké množství opalovacího krému, může vést ke spáleninám – ať už se koupete v moři, nebo lyžujete na svahu.

Pokud jde o zvládnutí spálenin, mohou být ájurvédské prostředky velmi působivé. Tyto přírodní a účinné tipy pocházející ze starověké formy léčení vyvinuté v Indii, od bolestí zaručeně uleví!

Aloe vera

Jemně vmasíruje gel aloe vera na postižené oblasti. Pokud k této rostlině nemáte přístup, můžete se spolehnout na 100% čistou šťávu z aloe. V podstatě ji můžete všude nosit s sebou coby formu první pomoci, která zklidňuje podrážděnou pokožku. Stačí pár kapek!

Vodní meloun

Vodní melouny skutečně mají schopnost zmírnit spáleniny. Jediné, co musíte udělat, je jemně potřít kouskem melounu vybranou oblast. Pokud máte tu možnost, melouny zároveň i jezte. To vám zajistí ochranu zevnitř.

Okurka

Není pochyb o tom, že plátky okurky patří k fenomenálním lékům na oční otoky. Věděli jste ale, že jsou také vynikajícími domácími prostředky pro spáleniny? Jejich pocit ochlazení pomáhá zmírnit bolest a nepohodlí, zatímco množství vitaminu C opravuje poškozenou pokožku. Pro dosažení nejlepších výsledků plátky okurky vychlaďte v lednici.

Podmáslí

V případě, že se s vámi slunce nemazlilo, můžete se spolehnout i na podmáslí. Jednoduše naneste trochu tohoto bílého zázraku na zasažená místa, nechte 20 minut působit a smyjte vodou. Pochopitelně, se tato kúra, stejně jako další vyjmenované, dá v případě potřeby opakovat.

Kurkuma

Milujete kurkumu kvůli chuti a barvě? Pak ji jistě oceníte i v rámci efektivní pomoci od spálenin. Stačí přidat několik kapek vody na špetku kurkumy. Promíchejte, naneste na pleť a nechte 20 minut působit.

Kokosový olej

Když na to přijde, dá se použít i tenká vrstva kokosového oleje. I on totiž ulevuje od příznaků popálenin, a to díky svým antimikrobiálním vlastnostem. Kokosový olej také zázračně hydratuje pleť, což se hodí i v případě, kdy se vás spáleniny netýkají.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat