Prostreno.cz

Přírodní prostředky na nevzhledné jizvy

Máte na pokožce neblahou vzpomínku na to, že jste se před nějakou dobou poranili? Jizvy lze trochu „zpacifikovat“ třeba mrkvovým olejem, s pomocí aloe vera nebo obyčejným citronem. Slibné výsledky ale přináší i tea tree oil!

Jizvy jsou takovými nepřáteli krásy, které člověk může „vyfasovat“ poměrně snadno. Bohužel. Nejčastěji se objevují následkem akné, ale jejich vzniku nahrávají i jiné „životní situace“, například těhotenství, očkování, neštovice, operace, řezná poranění nebo třeba popáleniny. Každopádně jedno je jisté – s těmito „ozdobami“ se nemusíte smířit s tím, že patří do kategorie nevratných poškození pokožky. Existuje totiž spousta přírodních prostředků, které vizáž jizev dokáží podstatně vylepšit. Chcete je poznat? Tady jsou!

Mrkvový olej, kosmetický zázrak

Je až k nevíře, že něco tak obyčejného, jako je přehlížená mrkev, má fascinující schopnosti. Mrkvový olej je osvědčeným antiseptickým, antioxidačním a dezinfekčním prostředkem, jež bojuje proti akné, vyrovnává tón pleti a zlepšuje vzhled jizev. S blahodárným „mazadlem“, které seženete v každé lékárně, si pak masírujte problematické oblasti dvakrát denně, ideálně tak deset minut.

Tea tree oil. Tekutý fígl

Olej z čajovníku australského se jako všestranný léčivý pomocník využívá již celá desetiletí. Snižuje příznaky nachlazení a chřipky, pomáhá odstraňovat vši, ničí plísně i bakterie. Poradí si také s kožními nemocemi a léčí jizvy. Má totiž skvělé hojivé vlastnosti! Proto se také báječně osvědčil i jako prostředek proti striím.

Aloe vera. Dekorace s bonusem

Mezi další tradiční přírodní léčiva patří květina aloe vera. Máte ji doma i vy? Pak ji na své jizvy neváhejte použít! Gel této rostliny obsahuje celou řadu vitaminů i minerálů, zatímco působí antibakteriálně a poskytuje pokožce potřebnou regeneraci. A přesně tohle se vám hodí…

Citron. A to jako vážně

Že tenhle kyselý „dáreček“ je dobrý jenom do čaje? Co vás nemá. Cenné látky, které se v něm nacházejí, podporují odstranění přebytečného tuku v pokožce, čímž se jizvy minimalizují. Potírejte si s ním postižená místa a po patnáctiminutovém působení opláchněte pozůstatky vlažnou vodou.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rizoto

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat