Prostreno.cz

Cizrna nebo česnek. Potraviny, které zbavují lupů i bez drahých šamponů

Už jste unaveni kvůli všem těm pokusům s drahými šampony, tinkturami a krémy, které vám měly pomoci od lupů? Možná je nevyšší čas, abyste se s tímto problémem vypořádali zcela přirozeně a bez větších investic. Jak?

Za lupy může stát mnoho příčin. Na vině je suchost pokožky hlavy, jindy naopak velké množství mazu, houbová infekce, psoriáza nebo ekzém. Odborníci se však shodují, že zařazení určitých potravin do stravy skutečně může tento problém odstranit, ať už se za ním skrývá cokoli. Takže, co si dávat na talíř?

Cizrna

Experti v oblasti výživy říkají, že vitamin B6 a zinek dělá z této luštěniny ideálního spojence v boji proti lupům. Její účinek můžete podpořit i malým trikem. Smíchejte vodu s kukuřičnou moukou a tvarohem, vytvořte pastu a třikrát týdně ji naneste na svůj skalp.

Slunečnicová semínka

Dalšími fenomenálními zdroji vitaminů B6 a zinku, které bojují proti lupům, jsou slunečnicová semínka. A co víc, jsou také bohatá na zdravé tuky, po kterých pokožka hlavy vyloženě lační. Rozhodně tedy neváhejte a pravidelně zobejte nejen semínka slunečnicová, ale i dýňová či lněná.

Pšeničné klíčky

Díky svému množství vitaminu B6 a zinku jsou pšeničné klíčky něčím, co může pomoci ukončit vaše opakující se trápení. Navíc jsou dobrým zdrojem vlákniny, která pomáhá vyplavit toxiny, jež mohou lupy ještě zhoršit. K dostání jsou přitom ve většině obchodů se zdravou výživou.

Banány

Kromě toho, že pomáhají snižovat krevní tlak a zabraňují zácpě, jsou banány výborné při odstraňování lupů – s laskavým svolením vitaminů B. Ve skutečnosti je nemusíte jen jíst. Stačí, když nějaký ten kousek rozmačkáte vidličkou a vmasírujete ho do pokožky hlavy. Nechte pár minut působit a opláchněte.

Zázvorový čaj

Pravidelná konzumace zázvorového čaje uklidňuje zažívací trakt, ale zároveň napomáhá ke zvládnutí problémů s lupy. To proto, že každý šálek dodává tělu sloučeniny, které mají antifungální vlastnosti, což se hodí zvlášť v případě, že lupy někdy mohou být způsobeny houbovou infekcí.

Česnek

Existuje tolik věcí, které česnek může léčit, a lupy jsou jednou z nich. Kromě toho, že navýšíte jeho spotřebu, můžete jemně nastrouhaný česnek vmasírovat do pokožky hlavy několik minut před šamponováním.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat