Prostreno.cz

Komentáře k článku

Frank 16.05.2018

Co se stane, když někdo přestane platit blbé presstituty? Chcípnou hlady, protože nic jiného kromě blbých žvástů neumí!

Magilian 14.05.2018

V tom případě je něco špatně. Zelenina mne nadýmá. Když jsem zvedl konzumaci masa, tak světe div se, jsem začal hubnout. Krom toho, většina výživový poradců vám řekne, že veganská strava je chudá na bilkoviny a začněte ztracet svaly místo tuku. Nehledě na to, ze jiné studie potvrdily, že červené maso obsahuje pro organismus látky, které nejdou nahradit . Další článek typu keci v kleci. Dnes může bláboli psát každý. A o zmanipulovaných studiích je taky dost článků.

teepek 08.05.2018

Pomineme-li, že velká část "efektů jsou nesmysly", mohlo by tam být i Může Vám poklesnout hladina červených krvinek. Protože červená masa, ale hlavně vnitřnosti, jsou nejlepším zdrojem železa.

badaxe 07.05.2018

To je blábol že by to mělo být spíš na aprýla. "vegetariánské pokrmy, odstraňují nadýmání a nezpůsobují efekt nafouklého břicha."Jedním z nejznámějších vegetariánů byl Adolf Hitler a jedním z jeho problémů byla právě plynatost, maso nejedl vůbec už od dvacátých let, spal se zeleninou a prděl a smrděl dosti nesnesitelně (potvrzeno účastníky jeho známých "posezení" kde kafral jako autor "článku" nesmysly. A pro ty nevěřící, zkuste tak půl dne nejíst a pak si dejte třeba kus kuřete, hovězího nebo klidně ryby a pozorujte jestli budet prdět, pokud to nezjíte měkkým chlebem zřejmě nebudete. No a další den to zopakujte s nějakou luštěninou, fazole nebo hrách jsou echt výbušné, ale klidně i jiné vám byt zasmradí. Já za sebe kašlu na pitomce propagující "jedině správné stravování - něco jako jedině správný světový názor - a jím a budu jíst na co mám chuť a všichni vegetariáni, vegani a další se mohou jít napást na louku pohnojenou mými výměšky.

anticenzor 27.04.2018

Co se stane, když přestanete psát tyhle hloupé a zbytečné články? NIC!

badaxe anticenzor 07.05.2018

Chcípl by hlady, nic neumí, tak se živí mlácením tlamou

a hlavně nejezte vložky 27.04.2018

*11*

Občan z Prahy 25.04.2018

Podle jiného (a odborného) článku je to trochu jinak: zatímco ženy pro standardní "fungování" svého těla červené maso nepotřebuji, muži ANO. Je to jeden z rozdílů mezi mužskou a ženskou biochemií. Tuto podstatnou informací bych ale v tomto článku očekával.

Petr 21.02.2018

Možná by se hodilo také zmínit, že důslední vegani mají velmi omezenou možnost získat vitamíny B a hlavně D. A práve pro nedostatek vitamínu D nejsou schopni kvalitně metabolizovat vápník. Proto veganky budou v pokročilém věku překvapeny těžkou osteoporózou. Ale je to jejich volba (a nevědomost).

stýv Petr 21.02.2018

Vápník a jiné důležité látky , můžeš získat i z rostlin atd atd ..nepotřebuješ k tomu maso , ..--

Honza 21.02.2018

Nesmysl, problém není v druhu masa, ale jeho nepřiměřeném množství. Jezte ho míň a přestaňte vymýšlet hovadiny.

Eva 21.02.2018

Zdravím všechny, téměř dva měsíce nejím maso, pouze zeleninu a jako přílohu občas brambory. Přibrala jsem, jsem nafouknutá jako balon, jsem unavená, usínám vestoje. Množství jídla nepřeháním. Těším se, až bude zase otevřena prodejna masa, v níž se prodává poctivé české maso a já si hned koupím bůček a udělám si ho pečený a zelíčko s knedlíkem. Dovozové maso z Belgie, Dánska apod. nekupuji, proto jsem raději zvolila zeleninu než bude k dispozici opět kvalitní české prasátko. Nevěřte všemu, mějte vlastní rozum a cit pro svoje tělo.

stýv Eva 21.02.2018

musíte si nastudovat něco o zdraví podporující stravě , ....prostě špatná kombinace , pokud si nevymýšlíte

konatovka 21.02.2018

Já jím hlavně ryby a občas kuřecí maso, červené mám tak 3x do roka.*1*

Žakuza 21.02.2018

Cokoliv než prohnilé polské kuřecí ,které se k nám dováží a za české se jen vydává

Michael 21.02.2018

A kdyz uz maso, tak hovezi, veprove nebo ryby. Kurezi je totalni kravina, chlapi co to ji tak se pak divi ze maj prsa jak zenska, mam tim na mysli gyno. Autor by si zaslouzil pres hubu!

stýv Michael 21.02.2018

všechna továrně vyráběná zvířata jsou krmena ...sajrajty , které jsou i v kuřatech, takže si nevybereš ...

aster stýv 22.02.2018

Ale vybereš - stačí si sehnat maso ze zvířat chovaných normálně - není to žádný problém. *16* Zelenina ze supermarketu je svinstvo - v zimě i v létě - co je zdravé např. na rajčatech, která se trhají nezralá, aby zvládla přepravu přes celou Evropu? A taková je dneska většina zeleniny...

Michael 21.02.2018

Lidi, neverte temto blbostem, jedina potravina ze ktere se uklada tuk jsou cukry! Nebo chceteli sacharidy! Dieta = minimum sacharidu, o nicem jinem to neni. Ubytek sacharidu ve strave se kompenzuje bilkovinou. Na tuk se nemusi vubec koukat, tak jako tak se vtdycky vejdete do 100g tuku za den. Ten kdo tomu neveri a rika jiny nazor je pohadkar a nevi o cem mluvi.

Frco 21.02.2018

Červené maso není energicky vydatné,masožrouti jsou možná tlustší než vegetariáni ,ale z důvodu toho že konzumují také víc tuků s červeným masem,např.vepřový bůček,koleno,špek atd.

Lukes 21.02.2018

BTW největší vtip je předposlední věta "Jak již bylo řečeno, červené maso se déle tráví, takže dochází ke zpomalování uvolňování již zmíněné energie. " ano tráví se déle, energie se tedy uvolňuje pomaleji... za to je jí opravdu dost. Abych se nasytil stačí plátek červenýho masa... za to rejže nebo těstovin bych musel sežrat mísu. A to bych rád i to břicho potom poměřil. zjednodušeně 100g hovězí roštěný = +/- 217 kcal z toho tam bude cca 13g tuku, 0 sacharidu 100g těstovin = +/- 50kcal to znamená že těstovin musíme sníst minimálně 4x víc abysme získali stejný množství energie. A v tom 4x většim množství bude 8g tuku ale šílený množství sacharidu.

stýv Lukes 21.02.2018

bohužel , tebou zmíněné porce masa , na jeho strávení, spotřebuje více energie , než je tělu masem dodáno ...

Lukes 21.02.2018

to sou zase kecy nějakýho veganskýho mamlasa co se sám sebe snaží přesvědčit o tom že dělá dobře... člověk je všežravec, měl by mít vyrovnanej jídelníček samozřejmě i s masem.

Dana 21.02.2018

Když už máme jít do historie, vždy tu byli sběrači a lovci. Jedli jsme maso a jedli jsme plody a rostliny. Jsme všežravci a v přiměřené míře by jsme měli jíst všechno.

Miloš 21.02.2018

Pro lidi , co si ještě stále myslí, že člověk je všežravec, podotýkám, že tento nesmysl je již mnoho desítek let vyvrácen a nahrazen podloženým tvrzením, že člověk je fruktivor, čili plodožravec. Na trávení masa není nijak vybaven. Nemá drápy, správný chrup, trávicí trakt zcela odlišný, včetně složení tr. enzymů. To vše hovoří naprosto jednoznačně. Maso špatně tráví a vznikají v zažívání látky , které významě škodí.

Milda Miloš 21.02.2018

Někteří lidé mají zase mozek...a nemyslí :-D

Lukes Miloš 21.02.2018

položravec... :D prosím odkaz na tenhle výzkum. Maso sme si osvojili tepelně upravovat (takže odpadá špatný trávení) a děláme to statisíce let. Během evoluce která probíhá neustále sme se tomu přizpůsobily za tu dobu. Za tu dobu se změnil se chrup, žvýkací svaly... drápy atp. zase nemáme protože sme si osvojili používat různé nástroje). Kdyby tenkrát nežraly maso, tak tady možná dneska ani nejsme... protože než se z nás stali zemědělci byli jsme lovci a sběrači. A sbírat se nedalo celej rok neustále.

aster Miloš 22.02.2018

Jestli někomu maso vadí, ať ho nejí. Je mi úplně jedno, jaké výzkumy kdo podnikl - mně maso vyhovuje a dovedu si opatřit takové, které je z řádného chovu - nikoliv ty nahrážky v supermarketech. A stejně tak piju hodně mléka - kravské i kozí a hlavně syrové. S trávením problémy nemám a se zdravím už vůbec ne. *16*

Občan z Prahy aster 25.04.2018

Miloši, píšeš nesmysly. Člověk je vybaven i špičáky i stoličkami. Kromě toho býložravci mají delší střeva. Člověk je všežravec a správný způsob života spočívá mj. I v nalezení správné rovnováhy v podílech stravy. Nikoliv ve vypuštění kterékoliv složky úplně.

SAR 21.02.2018

co to je zase za blaáboly

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat