Prostreno.cz

Když má lékař zavřeno. Domácí prostředky na plynatost, křeče nebo migrénu

Při každé zdravotní patálii saháte do lékárničky, nebo snad utíkáte na pohotovost? Až se vám příště něco přihodí, rozhlédněte se po kuchyni. Mrknutím oka vyřešíte bolavá záda, plynatost i ústní rány!

Kuchyň a spižírna je hotovou lékařskou pohotovostí. Trápí vás svaly, klouby nebo migrény? Stačí jen vědět, co použít…

Bolavá záda

Šálek hroznů denně pomáhá mírnit bolest zad. To proto, že hrozny jsou nabité antioxidanty, které pomáhají bojovat proti bolestem a zánětu.

Napjaté svaly

Přidejte asi 10 kapek mátového oleje do teplé lázně a v té odpočívejte, dokud se nebudete cítit uvolněně. Vůně oleje a příjemná teplota vody společně ulevují napjatým svalům.

Poraněné klouby

Když dojde ke zranění a vaše klouby „bolí jako čert“, nezapomeňte pít spoustu vody. Voda urychluje odstranění sloučenin v tkáních, které způsobují bolest. Také pomáhá opravovat chrupavky a maziva kloubů.

Plynatost

Konzumace ananasu pomáhá vypořádat se s nepříjemným problémem – plynatostí. Toto šťavnaté tropické ovoce je plné enzymů a dietní vlákniny, která pomáhá při rozpadu jídla a jeho pohybu po zažívacím traktu.

Ústní rány

Trpíte na orální vředy, které vám brání v jídle? Problémová místa potírejte medem (až čtyřikrát denně). Ten má antiseptické a uklidňující vlastnosti, proto si jeho účinky zamilujete.

Sinusitida

Užívání lžičky strouhaného křenu (nebo jeho přidání do jídla) pomáhá při řešení sinusitidy. To proto, že tento ostrý kořen otevírá ucpané dutiny a podporuje krevní oběh v těchto problémových oblastech.

Křeče v nohou

Co na křeče v nohou? Zabírá rajčatová šťáva! Obsahuje totiž draslík, který s bolestivými křečemi zatočí jedna báseň.

Bolavá prsa

Fytoestrogeny ve lněném semínku pomáhají odvrátit hormonální změny, které způsobují citlivost a bolest prsou. Posypte semínky svůj salát, jogurt, ovesné vločky nebo další potraviny, a budete mít klid.

Migréna

Podle odborníků silná káva pomáhá lépe zvládat migrénu. Prý podněcuje rychlejší a účinnější vstřebávání složek bolesti. No, za pokus to možná stojí….






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat