Prostreno.cz

Voda s medem je životabudič pro vaše tělo

Už jste slyšeli, co všechno dokáže medová voda? Pomůže vám s hubnutím, báječně pročistí organismus, reguluje hladinu krevního cukru i cholesterolu a uklidní vás při nadměrném stresu. To ale pořád není všechno!

I když se všemi vychvalovaná voda s citronem pije po celém světě, vy jste jí nějak nepřišli na chuť? Připravte si jiný ozdravný nápoj, ze kterého můžete čerpat zajímavé výhody. Přímo se nabízí ten medový, jehož příprava je snadná – stačí rozmíchat čajovou lžičku medu ve sklenici vlažné vody. Jaký má tento přírodní životabudič účinky? Možná se budete divit!

Pomoc při dietě, kterou by byl hřích odmítnout

Ačkoli se říká, že všechno sladké nahrává nadváze, což zase způsobuje další zdravotní rizika, v případě medu to tak docela neplatí. Včelí produkt sice obsahuje přírodní cukry, ale kromě nich i prospěšné vitaminy a minerály. Má také nižší glykemický index oproti klasickému cukru, a navíc je schopný regulovat hladinu krevního cukru. Med také stimuluje metabolismus, proto je při hubnutí vhodný. Tedy alespoň tak to vidí skotský výživový poradce Mike McInnes, který doporučuje sklenici medové vody pít každé ráno na lačný žaludek.

Detox organismu, co vám zachutná

Med má antibakteriální, antimykotické, antibiotické a antivirové účinky, proto dokáže bojovat proti celé řadě neduhů, včetně nachlazení, chřipce a kašli. Ovšem málokdo ví, že je bohatý také na antioxidanty, které působí proti škodlivým účinkům oxidačních procesů probíhajících v organismu, čímž snižují riziko vzniku nádorových onemocnění. Závěry četných vědeckých studií potvrzují, že antioxidační schopnost včelího pokladu je několikanásobně vyšší ve srovnání s bílým vínem. Dopřávejte si tedy tuhle sladkou „medicínu“ pravidelně, pročistíte si tak útroby i buňky celého těla!

Prostředek na vysoký cholesterol

Lepkavá kapalina z nektaru květů má naprosto unikátní složení. Její blahodárné látky pomáhají ustálit vysokou hladinu cholesterolu, což značně snižuje pravděpodobnost vývoje kardiovaskulárních onemocnění. Dáte-li si medovou vodu každé ráno, vaše srdce to jen ocení! Někteří odborníci se dokonce domnívají, že tento nápoj také pomáhá proti nadměrnému stresu, mírní projevy alergie, zlepšuje paměť a „opraví“ stávkující zažívání. To ale vůbec nezní špatně, nebo máte jiný názor?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat