Prostreno.cz

Kosmetická využití kajenského pepře. Hodí se na pleť i vlasy

Rozčiluje vás stále se opakující akné? Nebo máte nervy spíš z toho, že vám sudičky nedaly do vínku takový objem vlasů, po kterém toužíte? Buďte v klidu. Vaše trable vyřeší kajenský pepř, který toho umí víc, než si myslíte!

Máte doma kajenský pepř? Pak určitě moc dobře víte, že se jedná o směs chilli papriček různých druhů, která se díky své ostřejší chuti hodí k dochucování různých pokrmů. Co ale možná nevíte, je fakt, že tento pálivý prášek může přispět ke zdárnému ukončení celé řady kosmetických potíží. Nebo ano? Pojďte s námi zjistit, co tato kuchyňská surovina dokáže s vaší krásou!

Ďábelský peeling, co podpoří regeneraci

Kajenský pepř je vynikajícím odstraňovačem odumřelých kožních buněk. Tento druh „úklidu“ je třeba provádět pravidelně, neboť přebytečné buňky brání absorpci hydratačních činidel i přirozené obnově pokožky. Jak pepř použít? Stačí jeho špetku smíchat s necelou čajovou lžičkou třtinového cukru a trochou citronové šťávy. Získanou směsí si pak jemnými a krouživými pohyby masírujte obličej, poté ho opláchněte vlažnou vodou.

Stopka pro akné, která funguje

Mnoho druhů často používaných koření vykazuje vynikající protizánětlivé vlastnosti. To znamená, že tato ochucovadla mohou rudým pupínkům rázně zatnout tipec. Jedním z takových sypkých zlepšováků je pochopitelně i kajenský pepř. Když ho promícháte s půlkou dužiny avokáda a přidáte malou lžičku kakaového prášku, docílíte konzistence pasty. Tu si aplikujte přímo na postižené oblasti a nechte působit 20 minut, potom smyjte všechny pozůstatky. Při pravidelném opakování na sebe výsledky nenechají dlouho čekat.

Účinná likvidace tmavých jizev

Tmavé skvrny jsou strašákem všech, kteří touží po hladké a bezchybné pokožce. Jste s námi zajedno? Možná se dají zařadit do stejné kategorie jako celulitida – dokud je nemáte, nijak to neřešíte. Jakmile se ale objeví, je to učiněná katastrofa! Co si počít? Pokud máte po ruce kajenský pepř, hoďte obavy za hlavu. Vytvořte si „mazadlo“ z jedné menší lžičky pálivého spasitele a poloviční lžičky citronové šťávy. Jím si pravidelně ošetřujte postižená místa.

Objem vlasů, po kterém jste vždycky toužila

Už jste pro zvýšení objemu hřívy zkusila vše možné o nemožné, ale bez valného výsledku? Ještě neházejte pomyslnou flintu do žita. Připravte si dva díly medu a jeden díl kajenského pepře. Obě ingredience důkladně promíchejte a směsí si po běžném mytí vlasů masírujte pokožku hlavy, následně nechte působit asi hodinu, pak opláchněte vodou. Efekt vás možná překvapí!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat