Prostreno.cz

Pomerančový olej pomáhá na jarní alergie

Zase vás doslova válcují pyly, kterým se právě v tomto období nejde vyhnout? Noste s sebou kapesník pokapaný pomerančovým olejem. A pokud chcete mít svěží dech a zuby ochráněné před zubními kazy, i tady vám esenciální přítel podá záchrannou ruku!

Že se esenciální oleje dají uplatnit jen v zimě, kdy vám za zavřenými okny dokonale provoní a vyčistí vzduch v celé domácnosti? Co vás nemá! I když teď větráte a na svícení aromalampou si s prodlužujícími se dny moc nepotrpíte, hodit se mohou stále. Zejména tedy ten pomerančový, který se získává z druhu citrusových plodů s názvem citrus sinensis. K čemu vám lahvička se sladkou vůní může báječně posloužit?

Pomocník v pekelném období alergií

Zánět je sice nutnou součástí léčebného mechanismu organismu, ale když trvá moc dlouho, dobře to taky není. Jaká první pomoc se v takových krizových chvílích přímo nabízí? Je to možná k nevíře, ale esenciální pomeranč! Jelikož má protizánětlivé schopnosti, dokáže regulovat veškeré zánětlivé reakce těla nejen na infekce, ale i na alergie a různé dráždivé látky. Pokud i vás všudypřítomné pyly doslova ničí, neváhejte si pár kapek tohoto zlepšováku kápnout třeba na kapesník. S každým smrkáním se vlastně budete léčit!

Voňavé řešení nenáviděného akné

Jak již bylo zmíněno výše, „tekutý pomeranč“ efektivně bojuje proti zánětům a infekcím. Právě proto se doporučuje všem jedincům, kterým život otravují nechtěné pupínky. Pokud máte na triku, respektive na obličeji, tento kosmetický nešvar, zkuste promíchat tři kapky oleje v šálku vlažné vody. Tekutinou si pak umyjte odlíčený obličej, a to každý večer před spaním. Již v krátkém časovém horizontu by se měly dostavit příznivé výsledky.

Dávka zdraví pro celou ústní dutinu

Osvěžující vůně pomerančového oleje může být skvělým východiskem neblahé situace zvané zkažený dech. To ale ještě pořád není všechno. Promícháte-li jeho pět kapek a půl čajové lžičky soli se šálkem vlažné vody, získáte úžasné „kloktadlo“, které snižuje počet bakterií v ústech, čímž zabraňuje infekcím dásní a tvorbě zubních kazů. Jako součást dentální péče tenhle vonný prostředek vůbec není špatný!

Zdroj: www.firstaid.com, www.goohousekeeping.com, www.eatthis.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat