Prostreno.cz

Slupky z jablek jsou nesmírně prospěšné pro vaši pokožku

Zbavujete se vrchní vrstvy jablek, když se dáte do pečení? Velká chyba. Tento přírodní „materiál“ rozjasní unavenou pleť, dodá jí vitaminy a poskytne ochranu před škodlivým slunečním zářením. Jak s ním naložit, aby vám byl ještě ku prospěchu?

Asi každý z nás slyšel už ve svém životě nesčetněkrát, že jablka mají úžasné zdravotní výhody, neboť jsou zdrojem více než 30 minerálních látek. Poskytují také cenné enzymy normalizující střevní mikroflóru a dávku fruktózy, jež stabilizuje hladinu cukru v krvi. Nesmíme opomenout ani množství rozpustné vlákniny, co má v popisu práce vylučování škodlivých toxinů z organismu a preventivní ochranu před rakovinou. Jenže co jejich slupky? Ani těch se není radno zbavovat!

Přírodní zkrášlující péče, o které možná nevíte

Znáte to, máte chuť na domácí jablečný koláč, takže v rámci přípravy potřebných surovin nejprve oloupete barevný „kabátek“ ze všech sladkých plodů, které máte po ruce. Jenže co dál?

Pokud horní vrstvu ovoce pošlete do koše s tím, že jde o neužitečný odpad, jste tak trochu sami proti sobě. Přesně tahle část jablek totiž díky obsaženým antioxidantům a vitaminům může dát „do pucu“ vaši unavenou pokožku, rozjasnit ji, vyživit a ochránit před nepříznivými vnějšími vlivy – včetně škodlivého UV záření. Jak slupky snadno přeměnit v báječnou kosmetiku? Hydratační maska na zmenšení pórů

Budete potřebovat slupky z jablek, jedno malé rajče a polévkovou lžíci mléka. První dvě ze zmíněných ingrediencí prožeňte v mixéru a vzniklou pastu přendejte do menší misky. Následně přimíchejte mléko, čímž je vaše práce u konce. Konzistence onoho výrobku se vám možná bude zdát poněkud vodnatá, ale žádný strach, přesně takhle je to v pořádku. Jakmile si směs nanesete na obličej, dvacet minut prostě a jednoduše relaxujte. Po uplynutí stanovené doby si tvář opláchněte vlažnou vodou.

Výživná maska s omlazujícími účinky

Nemáte zrovna po ruce rajče? Nevadí, připište si ho na nákupní seznam a omrkněte ledničku, zda se v ní náhodou neukrývá podmáslí. Pokud totiž rozmixované jablečné slupky smícháte se třemi polévkovými lžícemi této blahodárné tekutiny, získáte domácí kosmetický zlepšovák taky. Doba působení je stejná jako v předchozím případě. Pokud tuto kúru budete provádět pravidelně, existuje vysoká šance, že zpomalíte proces stárnutí i tvorbu nenáviděných vrásek.

Zdroj: www.healthline.com, www.beauty.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat