Prostreno.cz

Na odér z úst pomůže petržel ze zahrádky

Kolegové se od vás odvracejí a nikdo s vámi při obědě nechce sedět? Možná za to může špatný dech! Co vás kromě žvýkačky zachrání? Třeba petržel nebo jablečný ocet!

Za špatný dech se považuje ten, který přetrvává i po vyčištění a vypláchnutí úst. Tento stav se halitóza a může být známkou různých vnitřních poruch. Určitě je vhodné problém konzultovat se svým zubařem, neboť pokud znáte základní příčinu, je snazší se tohoto nešvaru zbavit. V každém případě vám pomohou tyhle vychytávky!

Lískový oříšek

Věřte tomu nebo ne, ale při pomalém žvýkání mohou lískové oříšky pomoci se špatným dechem. V průběhu dne si z tašky vytahujte jeden po druhém a nedejte tak okolí šanci, aby zaregistrovalo něco nepatřičného – nevábný odér z vašich úst.

Citronová šťáva

Lžíce citrónové šťávy se špetkou soli odstraňuje všechny následky, které po sobě zanechají dokonce i cibule s česnekem. Kromě toho, že se jedná o efektivní a dostupný lék na špatný dech, ulevuje také po těžkém nebo pikantním jídle.

Hřebíček

Hřebíček má velmi silné antiseptické vlastnosti, které mohou zabíjet bakterie způsobující špatný dech. 3 až 4 hřebíčky rozemelte, přidejte do hrnce se šálkem vody a krátce povařte. Poté si tímto zázrakem vypláchněte ústa. Pochopitelně, že hřebíček v ústech můžete převalovat „jen tak“.

Petržel, máta a bazalka

Listy petrželky, máty a bazalky lze také považovat za první pomoc, neboť snižují produkci střevního plynu a zároveň osvěžují dech na dlouhou dobu.

Kardamon

Kardamom je koření získávané ze semen několika druhů rostlin. Často se využívá po jídle jako osvěžovač dechu. Už jste ho zkoušeli?

Semena fenyklu

Semena fenyklu jsou pro účely osvěžení dechu použita přímo, častěji se však rozemelou na prášek, který se přidává na zubní kartáček. Extrakt lze aplikovat také na jazyk a dásně.

Skořice

Skořice dokáže absorbovat sirný zápach česneku a cibule. Stačí malý kousek a nepříjemný odér je pryč!

Jablka, mrkev a hrušky

Plody jako jsou jablka, mrkve a hrušky jsou bohaté na vlákninu. Díky tomuto ovoci dochází v ústech k produkci slin, které čistí chrup a osvěžují dech.

Prášek do pečiva

Nejen semena fenyklu patří na zubní kartáček! Lítá v tom i jedlá soda, která snižuje kyselost v ústech a zlepšuje dech. Podobně funguje i jablečný ocet. Pravidelně si jím vyplachujte dutinu ústní!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat