Prostreno.cz

Přírodní oleje pro lepší stav vlasů

Máte suché a poškozené vlasy, které dělají všechno, jen je dobrou reklamu? Vaše potíže vyřeší arganový olej, který je „opraví“ a kompletně vyživí. Trápí-li vás lupy, vsaďte na kokosový olej – a nezapomeňte ani na ten z granátového jablka. Co umí?

Vaše vlasy potřebují neustálou péči a pozornost, aby byly zdravé, lesklé a hebké. Zvláště teď, když všude číhají nástrahy v podobě ostrého slunce, větru i chlorované vody v bazénech. Pokud už máte letošní zahraniční dovolenou úspěšně za sebou, možná jste se na „vlastní hlavu“ přesvědčili, že ani sůl v moři koruně krásy dvakrát neprospěla. Jak hřívě navrátit ztracenou krásu a kondici? Vyzkoušejte přírodní oleje, které vás svými účinky mohou příjemně překvapit…

Startovní manuál a pravidla aplikace

Než se vrhneme na konkrétní druhy tekutých pomocníků, možná by se slušelo říct, jak se s oleji správně zachází. Ať už zvolíte kterýkoli, vždy dbejte na to, aby měl při použití pokojovou teplotu. Nejprve ho krouživými pohyby vmasírujte do pokožky hlavy, následně vetřete i do celé délky vlasů. Po třicetiminutovém působení je čas na oplach a běžné mytí. Který prostředek bude pro vás ten pravý? Pojďme si je představit.

Arganový olej ošetří suché vlasy

Pravdou je, že tento produkt není zrovna nejlevnější, ale investice do něj se vám skutečně vrátí – a to mnohonásobně. Co všechno „marocké zlato“, jak se mu často říká, svede? Jelikož obsahuje celou řadu vitaminů, minerálů a platí za bohatý zdroj omega-3 mastných kyselin, napravuje poškozené a vysušené vlasy. V rámci péče jim dodá nádherný lesk, poddajnou hebkost a kompletní výživu, což nezůstane bez odezvy.

Kokosový olej zatne tipec lupům

Že kokosový olej je skvělým parťákem do kuchyně, to už dávno víme. Už jste si ho ale zkusili dát na vlasy? Pokud ne, o hodně jste přišli! „Kokosák“ je zásobárnou vitaminu E a dalších cenných živin, takže hřívu zpevňuje a posiluje. Jeho antimikrobiální vlastnosti zabraňují tvorbě lupů a rozvoji různých infekcí na pokožce hlavy, ze kterých nic dobrého nekouká.

Olej z granátového jablka jako ochránce

Léčivé vlastnosti granátového jablka jsou známé již celí staletí. Co granátový olej? Ten přispívá k prevenci rakoviny prsu a má pozitivní vliv na hormonální rovnováhu. Také zpomaluje tvorbu vrásek, ale o tom až jindy… Zázrak z cizokrajného jablíčka díky vysokému obsahu kyseliny punicové vlasy kompletně revitalizuje a chrání je prakticky před jakýmkoli poškozením – od škodlivých UV paprsků, až po chemické složky obsažené v kosmetických produktech. Je tedy letní nutností, nemyslíte?

Zdroj: www.hairstyle.com, www.beautytips.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat