Prostreno.cz

Trápí vás suché a poškozené vlasy. Vsaďte na máslo, černý čaj a banán

Všechny dosavadní pokusy o napravení vašich vlasů skončily jedním velkým fiaskem? Ještě neházejte flintu do žita! Tedy alespoň ne dřív, dokud nevyzkoušíte tři zachránce z kuchyně, které máte po ruce.

Jsou po létě vaše vlasy suché a o nějakém dechberoucím lesku si můžete nechat leda tak zdát? Pokud vás to uklidní, nejste sama, protože přesně s takovým problémem se právě teď potýká mnoho žen. Účinné řešení? To na vás překvapivě nečeká v drogerii u oddělení vlasové kosmetiky, ale v kuchyni. Po čem se tam poohlédnout?

Černý čaj. Ten nezklame

Nejen zelený čaj je prospěšný, i ten černý má co nabídnout! Odborníci se na základě četných vědeckých studií domnívají, že snižuje riziko kardiovaskulárních chorob i rakoviny, posiluje imunitu a napomáhá hubnutí. Jenže tím jeho dobrodiní ještě nekončí. Připravte si tři deci teplé vody a nechte v ní přes noc louhovat dva až tři sáčky černého čaje. Následující ráno si umyjte hřívu běžným způsobem a jako finální oplach použijte získaný výluh. Pokud budete tento proces opakovat v pravidelných intervalech, vaše vlasy se dočkají opravdu radikálních změn k lepšímu.

Banán není jenom k jídlu

Plody banánovníku patří na seznam zdravých potravin, o tom žádná. Poskytují totiž bohatství cenných živin, přičemž regulují krevní tlak a hravě si poradí nejen s úzkostí, ale i premenstruačním syndromem. Načerpáte z nich také hodně vlákniny, jež prospívá trávení, navozuje pocit sytosti a zvyšuje energetickou hladinu. Věděli jste, že toto ovoce má i své kosmetické využití?

Jeho buničina odstraní odumřelé kožní buňky, opraví nedokonalosti a změkčí ztvrdlou kůži na patách. Smícháte-li rozmělněný banán s mandlovým či kokosovým olejem, získáte pro změnu masku, jejíž ideální doba působení je 15 minut. Poté je čas na oplach vlažnou vodou. Exotický „medikament“ zlepšuje kvalitu vlasů téměř okamžitě. Zkusíte to na „vlastní hlavu“?

Máslo. No jako vážně

Že máslo je obyčejnou potravinou? O tom by se dalo pochybovat. Jako poklad ho Irové, Skotové, Norové a Finové zahrabávali do země, a to už 400 let před Kristem. Dočteme se o něm také v Bibli, kde se o něm píše jako o pohoštění andělů. Roku 1766 vypukla v Americe dokonce velká máslová revoluce.

Mléčný výrobek, který si běžně mažete na pečivo, má skvělé hydratační schopnosti, o nichž možná nemáte ani tušení. Tak na co ještě čekáte? Množství adekvátní vaší délce a hustotě vlasů aplikujte, nechte působit přibližně půl hodiny a umyjte tak, jak jste zvyklí. Výsledek vás asi hodně překvapí! Samozřejmě příjemně…






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat