Prostreno.cz

Umíchejte si pastu z medu a skořice. Překvapí vás, co vše umí

Med a skořice patří k výživným potravinám, které obsahují vitaminy a minerály udržující dobré zdraví. Co se stane, když tyhle dvě položky smícháte?

Med a ani skořici není třeba představovat. Pojí se převážně s podzimem a zimou, napomáhají při léčbě nachlazení. Med obsahuje minerály, jako je vápník, železo, sodík, draslík, hořčík, fosfor a zinek, ale také vitamin C, vitamin B6, folát, niacin a riboflavin. Skořice se zase může pochlubit vitaminy A, E, D a K. Pokud jedno s druhým smícháte a vytvoříte pastu, můžete se těšit na tyhle zdravotní benefity!

Posílení imunity

Medovo-skořicová pasta je vhodná pro posílení imunitního systému a odstranění chronické únavy. Může být také použita k léčbě nachlazení a chřipky. To je částečně způsobeno antioxidanty nalezenými v obou jmenovaných položkách, které bojují proti volným radikálům.

Zkrocení diabetu

Skořice obsahuje antioxidační flavonoidy, jejichž účinek se velmi podobá inzulinu. Med, jakožto čistý zdroj přírodního cukru, nezpůsobuje kolísání hladin cukru krevního. Suma sumárum, účinky medu a skořice se doplňují. Studie ukazují, že pravidelné užívání pasty zlepšuje diabetes druhého typu.

Možná prevence proti rakovině

Impozantní množství fytochemikálií v medu je spojováno s prevencí rakoviny, zatímco o skořici se traduje, že má určité protinádorové vlastnosti, které mohou snížit pravděpodobnost výskytu metastáz nebo šíření rakoviny nádorovým růstem. Určité kyseliny v medu také přímo blokují aktivitu dvou enzymů, které jsou spojené s produkcí rakovinných látek v těle.

Úleva od svědění

Pasta z medu a skořice se často používá při léčbě kousnutí hmyzem a zmírnění zánětu. Vysvětlení je přitom velmi jednoduché. Skořice je považována za protizánětlivou látku, zatímco med je antiseptickou a terapeutickou složkou mnoha kosmetických a kosmetických výrobků. Jejich kombinace tak pracuje při všech aspektech podráždění pokožky.

Pomoc při trávení

Med a skořice mohou pomoci zvýšit zdraví a funkčnost trávicího systému. V překladu to znamená zbavení se plynatosti, poruch trávení a infekce močového měchýře. Pravidelná konzumace skořice a medu zkrátka pomáhá chránit gastrointestinální systém před řadou závažných stavů.

Léčba artritidy

Uvedená pasta zároveň poskytuje úlevu od artritidy. Její pravidelný příjem udržuje zdraví kostí a snižuje bolesti kloubů. (Lze také smíchat med a skořicový prášek s teplou vodou.)

Péče o kůži

Výhody medu a skořice se týkají i péče o pokožku. Pastou mohou být ošetřeny malé kožní infekce a pupínky. Pleť ocení protizánětlivé, antiseptické a antioxidační účinky, jež mohou snížit výskyt skvrn a vrásek souvisejících s věkem. A s čím dalším pasta z medu a skořice pomáhá? Zabraňuje srdečním poruchám, pečuje o vlasy (minimalizuje jejich vypadávání a stimuluje růst), pečuje o zuby a zbavuje nevábného dechu.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat