Prostreno.cz

Co se stane, když začnete abstinovat. Podle odborníků budete šťastnější a zdravější

Že na dně sklenky člověk najde jenom pravdu? Ale kdepak. Číhá tam také oslabená imunita, obezita a větší sklon k depresím. Naopak abstinence slibuje pravý opak. Bacily si na vás netroufnou a ještě rychleji zhubnete!

Sexy křivky, o kterých jste léta snili

Chcete konečně shodit ta nadbytečná kila? Pak dnešním dnem začněte „sušit pysky“. Tedy alespoň tak nějak by se dal ve zkratce citovat závěr studie zveřejněné v magazínu American Journal of Nutrition. V něm byste se dočetli, že alkohol je jedním z nejčastějších faktorů, jež vede k přejídání. Jak je to možné? Experti se domnívají, že i jedna sklenka značně obelhává smysly, takže je po ní člověk citlivější na pachy linoucí se z jídla. To vede k tomu, že člověk sní o 30 % větší porci, než by mu k nasycení pohodlně stačilo. No vida, takže dnes raději vodu, prosím…

Optimismus, co budete moci rozdávat

Mít ustavičně dobrou náladu a doslova sršet štěstím? Kdo by to nebral! Představte si, že k tomu stačí pouhá maličkost. Přestat pít pivo, víno i ty přitažlivé barevné koktejly s deštníčkem. Američtí vědci jsou na základě svého průzkumu přesvědčení, že metla lidstva už půl hodiny po požití výrazně omezuje produkci serotoninu, tedy hormonu štěstí. Dalo by se tedy říct, že každý doušek vlastně nahrává depresím a úzkostným stavům. O důvod víc, proč být „za slušňáka“.

Silnější imunita. To prostě chcete

S příchodem podzimu se slovo imunita skloňuje snad ve všech pádech, protože útoky bacilů jsou stále zákeřnější. Ládujete do sebe doplňky stravy obsahující vitaminy i minerály s cílem posílení obranyschopnosti? Pak byste měli vědět, že pokud se při sychravém počasí zahřejete svařákem, vaše snaha se úplně mine účinkem. Poznatky četných výzkumů totiž poukazují na to, že alkohol oslabuje odolnost vůči nejrůznějším neduhům. Tak pozor na to!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat