Prostreno.cz

Přírodní poklady pro úlevu od žaludečních vředů

Jste „majitelem“ vředů, proto často cítíte tupou bolest v podbřišku i nepříjemné nevolnosti? Naservírujte si banán, zelí nebo kajenský pepř. Tyto přírodní poklady vám podle lékařů dokáží okamžitě ulevit!

Ze statistik jednoznačně vyplývá, že vředy trpí zhruba desetina tuzemské populace. Přestože si kdekdo myslí, že hlavním strůjcem této patálie bývá výhradně chronický stres, seznam viníků je o něco delší. Patří na něj také genetika, kouření, špatné stravovací návyky, a neposlední řadě i záludná bakterie Helicobacter pylori, která si v kyselém žaludečním prostředí vyloženě libuje. Jakou pomoc, kromě konvenčních léků, mají pacienti k dispozici? Představte si, že úlevu od bolesti i zmírnění obtíží nabízejí tyto potraviny!

Banán jako exotický medikament

Není žádnou novinkou, že tropické ovoce značně pomáhá při regulaci krevního tlaku, předchází zácpě a zvyšuje energetickou hladinu. Málokdo však tuší, že dokáže zabojovat i proti vředům, což z něj dělá efektivní domácí prostředek. Poukazují na to poznatky americké studie zveřejněné v magazínu Journal of Ethnopharmacology. Ty informují o tom, že sloučeniny obsažené v banánech inhibují růst výše zmíněné bakterie, přičemž zlepšují odolnost žaludečních sliznic.

Zelí. No opravdu

Košťálová zelenina příbuzná kapustě je tak opomíjená. Není to škoda? Vždyť se uplatní při „řešení“ akné, anémie i angíny. Zároveň je ale vynikajícím „nástrojem“ na nešvar, o němž se právě bavíme. Je to proto, že stimuluje produkci aminokyselin, jež usnadňují průtok krve v žaludku, čímž se „popožene“ hojení. Do karet tomu hraje i fakt, že zelí vykazuje vysoký podíl vitaminu C, který je protivníkem infekcí.

Kajenský pepř. Taky možnost

O sypké směsi sušených chilli papriček různých odrůd je známo, že tlumí bolesti hlavy a díky svému unikátnímu složení mírní symptomy alergií. Připisuje se jí také schopnost normalizace hladiny škodlivého cholesterolu či obnovy nefungujícího trávení. Jenže to zdaleka není vše. Je prokázáno, že pálivé ochucovadlo díky přítomnosti kapsaicinu dokáže pomoci i v případě vředů, neboť působí silně protizánětlivě. Máte toto léčivo s typickou chutí doma i vy? Pak ho neváhejte povolat do akce!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat