Prostreno.cz

Esenciální borovicový olej vyčistí vzduch od mikrobů

Hledáte prostředek, který uleví od bolesti kloubů a svalů, vyčistí vzduch od škodlivých mikrobů, dodá vám energii a ještě krásně vyčistí koberce? Tak už nemusíte. Tohle všechno svede esenciální borovice!

Máte rádi vůni lesa, ale momentální počasí vám jeho návštěvu bohužel neumožňuje? Nebuďte zklamaní, vždyť příhodnou atmosféru si můžete „naladit“ i u vás doma! Zejména tedy v případě, že jste příznivcem stále oblíbenější aromaterapie. Takže se ptáme, už jste zkusili esenciální borovicový olej? Zde jsou jeho báječné výhody, které přivítáte s otevřenou náručí!

Konec lokálních bolístek. Jednou provždy

„Instantní jehličí“ v malé lahvičce vykazuje silné protizánětlivé a analgetické vlastnosti, jež dokáží ulevit od vleklých bolístek. Informují o tom závěry studie uskutečněné na jisté gruzínské lékařské fakultě. Z nich vyplývá, že povaha daného oleje pomáhá vyplavovat toxiny a urychluje regeneraci buněk, přičemž snižuje otoky a tlumí bolesti kloubů i svalů. Tamní odborníci se dokonce netají názorem, že v tomto voňavém „medikamentu“ vidí i prostředek na léčbu popálenin. Pokud se ptáte, jak ho správně používat, návod je snadný. Před aplikací na postižené místo ho nejprve promíchejte s dalším nosným olejem, třeba kokosovým, jojobovým nebo olivovým.

Výkonná čistička vzduchu, která nestojí majlant

Dalším důvodem, proč je borovicový zázrak tolik populární, patří jeho složení. Efektivně totiž eliminuje bakterie a viry, které jsou hodně častými viníky nejrůznějších infekcí. Pouhých pár kapek přidaných do aromalampy vám dokonale pročistí domácí ovzduší, čímž, teoreticky vzato, snížíte i riziko celé řady onemocnění. Už zapalujete čajovou svíčku?

Vzpruha pro tělo i mysl. To přijde vhod

Že během podzimu i zimy jednoho často přepadá únava, o tom se na vlastní kůži přesvědčí téměř každý. Znáte to až moc dobře? Východisko z krize nemusíte hledat jenom v kávě nebo energetických nápojích, vzpružte se inhalací borovice! Je prokázáno, že toto aroma zatne tipec fyzické i duševní únavě, zatímco pozitivně ovlivňuje sebedůvěru, paměť i ostražitost. Ovšem pozor, pomáhá i proti stresu, což je jistě vítaná informace…

Spolehlivý čistič koberců. Jako opravdu

Možná nad tím teď odmítáte byť jen přemýšlet, ale vánoční úklid se pomalu blíží. Nechcete-li zbytečně utrácet za drahé čisticí prostředky na koberce, přidejte 20 kapek esenciálního borovicového oleje do kbelíku teplé vody. Získaná směs si poradí nejen s tvrdohlavými nečistotami, ale i případným zápachem. Také báječně osvěží barvy podlahových tkanin! A co si budeme vykládat, vyjde podstatně levněji.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Želví maso

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat