Prostreno.cz

Bylinky pro zmírnění příznaků menopauzy

Menopauza je významný zlom v životě každé ženy, který je mnohdy provázen nepříjemnými symptomy. Bojujte s nimi přírodní cestou, a to s pomocí zázračných bylinek a vitaminů.

Menopauza je přirozený stav v životě každé ženy, během kterého dochází k útlumu funkce vaječníků. Žena ztratí menstruaci a následně se v jejím těle snižuje tvorba hormonů estrogenu a progesteronu. Tyto ztráty mají velký vliv na prožitky spojené s menopauzou. Ta bývá totiž často provázena nepříjemnými vedlejšími příznaky. Mezi ty nejčastější patří noční pocení, návaly horka, nespavost, podrážděnost, špatné libido, únava nebo i deprese. Naštěstí existuje mnoho způsobů, jak příznaky menopauzy zmírnit, a to díky přírodním prostředkům, vitaminům a bylinkám.

Černá cohosh – ploštičník větevnatý (Cimicifuga racemosa)

Jedna z nejznámějších bylinek, která zmírňuje příznaky menopauzy, je černá cohosh. Velmi dobře funguje při zmírnění návalů vedra, vyrovnává přirozenou hladinu hormonů v těle a podporuje jejich správnou funkci.

Ženšen

Ženšen je další z řady přírodních léků, které jsou vhodné k užívání při klimakteriu. Pomáhá zklidňovat mysl i tělo, podporuje imunitu a vrací do života vitalitu a energii.

Lněné semínko

Lněné semínko je nejbohatším zdrojem ligninu, ten je užitečný v rámci správné funkce hormonů v těle. Semínka obsahují i důležité fytoestrogeny a rostlinné estrogeny, které se podobají estrogenům ženským. Jejich konzumace vyvažuje poměr mezi estrogenem a progesteronem. V neposlední řadě semínka zlepšují stav děložní sliznice. Přidávejte je do domácího pečiva a jogurtu, nebo vyzkoušejte lněný olej.

Sója

Výrobky ze sóje obsahují fytoestrogeny. Tyto sloučeniny regulují hormonální hladiny v těle a tím zmírňují nepříjemné návaly horka. Důkaz místo slibů? Japonci, kteří sóju považují za nezbytnou součást jídelníčku, o tom vědí svoje! Dle podložené studie je v této zemi pouze 5 % žen, jež trpí nepříjemnostmi spojené s přechodem. Ve srovnání s Evropou, kde má potíže až 70–80 % žen, se jedná o výrazný rozdíl.

Vitamin B

Mnoho žen užívá vitamin B. Pomáhá totiž zvládat stres a psychologický dopad menopauzy. Pokud se necítíte dobře po psychické stránce, obraťte svoji pozornost právě směrem k béčku. Na duševní pohodu můžete vyzkoušet i třezalku tečkovanou.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat