Prostreno.cz

Potraviny pro lepší hydrataci

Nejste tak docela spokojení s kvalitou své pleti? O důvod víc, proč si častěji dopřát papriky, brambory, mrkev nebo lososa. Přesně tahle strava totiž dokáže s vaší vizáží učiněné zázraky! V jakém smyslu?

Toužíte po bezchybné a zářící pokožce? Tak jistě, kdo by něco takového nebral všemi deseti. Jenže jak toho docílit, aniž by člověk nemusel kupovat speciální kosmetiku za desetitisíce? Jděte na to přes jídlo! Ostatně, není žádným tajemstvím, že právě strava kondici pleti značně ovlivňuje. Jaké potraviny tedy zařadit do jídelníčku? Tyhle si na nákupní seznam připište tučným písmem!

Mrkev, s tou není třeba šetřit

Možná vás překvapí, že mezi gastronomické zlepšováky vzhledu patří i často opomíjená mrkev. Na základě mnoha výzkumů bylo zjištěno, že karotka vykazuje silné protizánětlivé vlastnosti srovnatelné s běžně užívanými léky. Její častá konzumace se proto vřele doporučuje při akné, zánětech nebo otocích. Oranžový poklad rovněž nabízí i potřebný vitamin A, který funguje jako „brzda“ stárnutí, zatímco zvyšuje průtok krve, čímž napomáhá k lepší hydrataci. „Áčko“ ovšem platí i za prevenci černých teček, zatímco všemi silami podporuje integritu kůže.

Paprika jako zprostředkovatel všeho dobrého

Šťavnatá zelenina v sobě ukrývá spoustu vody, což je jen ku prospěchu. Málokdo však tuší, že zároveň patří na seznam absolutně nejbohatších zdrojů vitaminu C. Ten je obvykle spojován s léčbou nachlazení a horkým čajem, ale má samozřejmě i jiné přednosti. „Céčko“ je totiž potřebné k výrobě kolagenu, který zachovává pleť pružnou a pevnou. Tato živina ji také chrání před nepříznivými vnějšími vlivy, včetně škodlivého UV záření, přičemž regeneruje kožní buňky. Co z toho plyne? Papriky ze svého jídelníčku určitě nevykazujte, právě naopak!

I brambory svedou divy

Že brambora je obyčejnou surovinou? Pche! Vždyť v sobě ukrývá požehnané množství cenných látek, které vaší kráse ve všech směrech prospějí. Tradiční tuzemská příloha dokáže obohatit o měď, tudíž podporuje elasticitu pokožky. Ovšem načerpáte z ní také fosfor, který hraje klíčovou roli v regeneraci. Nechybí ani ostatní vitaminové a minerální složky zpomalující biologický proces stárnutí, takže stará dobrá „erteple“ funguje jako parádní přírodní omlazovač.

Losos, to je základ

Že tento mořský živočich je vychvalovanou potravinou, to ví zřejmě každý. A není se co divit! Obsažené omega-3 mastné kyseliny ve spolupráci s dalšími výživným složkami zachovávají jemnější a pružnější strukturu kůže. Rovněž pomáhají předcházet předčasnému stárnutí a efektivně eliminují tvorbu vrásek. V souvislosti s lososem se dokonce mluví i o spolehlivé léčbě akné. A to je dobré vědět…

Zdroj: názory autora, www.healthline.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat