Prostreno.cz

Omlazující maska z okurky vám ubere několik let

Už vás nebaví utrácet za krémy a další přípravky z drogerie, o jejichž účincích se dá pochybovat? Zkuste stárnutí i tvorbu vrásek přibrzdit domácím zlepšovákem ze dvou dostupných kuchyňských surovin. Z výsledku budete paf!

Investovali jste hříšné peníze do celé řady kosmetických produktů, jenže ani zdaleka výsledek nepřinesl takový efekt, jaký jste si představovala? Ano, to je samozřejmě k naštvání. Neházejte pomyslnou flintu do žita s tím, že čas se ošálit prostě nedá. Ono to totiž jde! A tihle pomocníci z kuchyně vám s tím moc rádi pomohou…

Brambora jako jídlo i elixír krásy

Ten, kdo si myslí, že brambora, tedy známá zemědělská plodina, je jednou z nejobyčejnějších potravin, plete se na celé čáře. Vždyť obsahuje požehnané množství vlákniny, antioxidantů, vitaminů i minerálů, což slibuje zdravotní výhody v podobě útlumu různých bolestí, léčby překyseleného žaludku i urychlení hojení ran. Ovšem ani její zkrášlující vlastnosti rozhodně nejsou k zahození! Co všechno taková „erteple“ dokáže?

Řešení pupínků, skvrn i lupů

O schopnostech vyhledávané tuzemské přílohy nemá leckdo ani tušení. Vy jste věděli, že brambora přirozeně bělí tmavé skvrny, zpomaluje stárnutí a zdárně přispívá k léčbě akné? Rovněž podporuje tvorbu kolagenu, čímž zlepší pružnost a elasticitu kůže. Tím to ovšem nekončí. Její složení také zabraňuje nechtěnému vypadávání vlasů, přičemž bojuje proti lupům, a chrání hřívu před nepříznivými vnějšími vlivy, včetně sálajícího horka z fénu, kulmy či žehličky. Jaké zázraky svede tenhle parťák z pole na hlavě, to si necháme na jindy. Když ho ale seznámíte s další surovinou, získáte unikátní omlazovací pleťový přípravek.

Okurka coby zprostředkovatel vláhy i výživy

Když už jsme u vylepšování zevnějšku, i mnohdy podceňovaná okurka má k tématu hodně co říct. Je to proto, že pokožce poskytuje hydrataci i hloubkovou výživu. Také se podílí na regeneraci, zatímco zlepšuje vzhled jizev i tmavých kruhů pod očima. Vidíte, jaká kouzla umí tenhle zelenáč? Tak polovinu většího kousku nechte s jednou bramborou „povozit“ v mixéru a získaný materiál použijte jako dvacetiminutovou masku. Budete-li její aplikaci opakovat několikrát týdně, báječné výsledky na sebe nenechají dlouho čekat. Jdete do toho?





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat