Prostreno.cz

Tři ingredience, díky kterým podpoříte hydrataci a lesk vlasů

Hedvábné vlasy jsou snem každé ženy. Dobrou zprávou je, že pokud je nevlastníte, není nic ztraceno. I pro vás se najde řešení! Ušetřete za drahé vlasové přípravky a připravte si domácí rozjasňující masku pouze ze tří surovin!

Letní sezona se blíží, což znamená náročnou péči o vlasy. Během tohoto ročního období se člověk víc potí, což vede k různým problémům s pokožkou a vlasy. Kromě toho existují různé další vnější faktory, jež přispívají k tomu, že kštice je nudná a bez života. Řeč je například o znečištění, prachu, chemikáliích ve vzduchu, chemickém složení šamponů a kondicionérů či špatné stravě. Co se s tím dá dělat?

Dostupná a rychle připravená maska

Pokud trpíte problémem suchých, drsných a neživých vlasů, pak je pro vás nanejvýš důležité, abyste se o svoji kštici víc starali. Šetrně! Víte, že existuje maska na vlasy, která je učiní krásnější? A navíc je složená ze tří běžných ingrediencí, konkrétně banánu, medu a jogurtu.

Všechny tyto tři uvedené přísady jsou plné živin, jež jsou nezbytné pro udržení zdravých a silných vlasů. Když se spojí dohromady, jedná se o výživný koktejl hydratace a krásy. Tato maska totiž pomáhá při navrácení ztracené vlhkosti vlasů a činí je živými a hebkými. Uvítají ji přitom hlavně ti, kdo mají matné prameny bez života. Med působí jako vynikající zvlhčující prostředek, který navíc vyniká antibakteriální povahou. Hodit se bude i majitelkám kudrnatých a neposlušných vlasů, na které má „páky“. Berte ho za skvělého krotitele!

Přípravky pro uhlazení vlasů již nejsou potřeba

Co se týče jogurtu a banánu, tak tyto dvě složky mají potenciál oživit ztracený lesk. Tím to ale jenom začíná. Jogurt obsahuje vápníku a jeho vysoký obsah vitaminu D uvítají vlasy suché. Banán zase poskytne dobré antioxidanty, draslík v něm obsažený navíc pomáhá při uhlazování vlasů a dodává lesk v jejich horní vrstvě. Konec řečí, zde je maska, která vás promění k nepoznání.

Potřebujete 1 banán, 2 lžičky medu a 2–3 lžíce jogurtu (v závislosti na délce vlasů). Do misky dejte nakrájený banán a rozmačkejte jej vidličkou. Poté přidejte med spolu s jogurtem. Smíchejte všechny ingredience, dokud se nevytvoří hladká pasta. (Pochopitelně si můžete pomoci i mixérem.) Nyní aplikujte masku na vlasy – nanášejte ji po celé délce shora dolů. Nechte minimálně 20 až 30 minut působit a poté opláchněte jemným šamponem. Opakujte jednou až dvakrát týdně minimálně do zlepšení stavu.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat