Prostreno.cz

Připravte si domácí hydratační nápoj z plátků růží

Vyšší teploty se hlásí o slovo. Jak předejít dehydrataci? Do svého denního pitného režimu zahrňte vynikající domácí hydratační nápoj se sirupem z okvětních plátků růží! S čím vším vám bude k užitku?

I na jaře mohou teploty vystoupat k vyšším hodnotám. A co teprve v létě! To každý hledá ochlazující a osvěžující nápoje, jako je třeba okurková či kokosová voda. Tyhle poklady jsou plné antioxidantů a minerálů, které pomáhají při poskytování ztracených živin našemu tělu. Nedá se jim upřít, že jsou výživné, chutné a hydratační. Je tu však ještě jeden báječný drink, jenž všechny vyjmenované „závlahy“ strčí do kapsy.

Boj s horkem

Nápoj, jehož základem je sirup z okvětních plátků růží, udržujte tělo hydratované, pomáhá však i při trávení a pohybu střev. Jelikož je jeho součástí i jogurt, můžete se spolehnout také na dávku živých kultur, jež zlepšuje mikroflóru střeva, což zase pomáhá zmírnit příznaky zánětlivého onemocnění a eliminovat výskyt vředů. Jogurt má také schopnost bojovat proti tělesnému teplu. Voda zase tělu doplní ztracené minerály.

Pro přípravu této letní nezbytnosti budete potřebovat 2 šálky jogurtu, 1 šálek vody (množství se však dá upravit podle toho, jaká konzistence se vám líbí), 5 kostek ledu a 3 polévkové lžíce růžového sirupu. Podle libosti se dá přidat i pár lístků máty.

Domácí „zvhlčovač“, který organismus uvítá

V hlubší míse smíchejte jogurt s vodou a ledem. (V případě potřeby použijte ruční mixér.) Do směsi přidejte růžový sirup. Opět promíchejte, dokud nedosáhnete požadované konzistence. Jakmile je to hotovo, nalijte nápoj do vysoké sklenice, dozdobte mátou a vychutnejte si báječné osvěžení. Nápoj popíjejte každý den, nečekejte na žízeň! Pocit žízně je totiž nespolehlivým a již pozdním signálem dehydratace.

To, jestli pijete málo, prozradí barva moči. Pokud moč tmavne, organismus vodu šetří. A pro vás je to signál, že pitný režim zanedbáváte. Mírný nedostatek vody se však projevuje i bolestí hlavy, únavou, malátností a snížením výkonnosti. Chronický dlouhodobý nedostatek tekutin způsobuje poruchy funkce ledvin, vznik močových kamenů, záněty močových cest, zácpu a další problémy.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Mac and cheese recept

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat