Prostreno.cz

Pocit klidu i duševní jas. To vše umí olej ze santalového dřeva

Hledáte zvýšení pocitu klidu, větší duševní jasnost, snížení stresu či podporu libida? Sáhněte po santalovém dřevu. Tenhle esenciální olej by měl být povinnou výbavou domácnosti!

Esenciální olej ze santalového dřeva pomáhá uživatelům dosáhnout větší jasnosti a klidu, a to díky svým rozsáhlým terapeutickým výhodám. Tento speciální éterický olej nemá jen úžasnou vůni, ale také značně ovlivňuje celkovou pohodu a duševní zdraví, spolu s mnoha dalšími překvapujícími léčivými vlastnostmi. Co všechno umí?

Mentální jasnost

Jedním z hlavních přínosů santalového dřeva je, že v rámci aromaterapie podporuje duševní čistotu, proto se často používá pro meditaci, modlitbu nebo jiné duchovní rituály. Studie publikovaná v mezinárodním časopise Planta Medica hodnotila vliv santalového dřeva na úroveň pozornosti a vzrušení, a vědci potvrdili, že tento olej skutečně zvyšuje mentální zaměření.

Relaxace a uklidnění

Spolu s levandulí a heřmánkem se santalové dřevo běžně dostává na seznam esenciálních olejů používaných pro zmírnění úzkosti, stresu a deprese. Podle studie publikované v časopise Journal of Complementary Therapies in Clinical Practice pacienti, kteří podstoupí aromaterapii santalovým dřevem, cítí se mnohem uvolněněji a blaženěji.

Přírodní afrodiziakum

Praktici z ajurvédské medicíny tradičně používají santalové dřevo jako afrodiziakum. A není divu. Je to přirozená látka, která může zvýšit sexuální touhu, podporovat libido a pomáhat mužům s impotencí. Chcete-li získat tyhle výhody, přidejte pár kapek do masážního oleje.

Adstringentní účinky

Santalové dřevo je mírné svíravé (stahující), což znamená, že může vyvolat menší kontrakce v našich měkkých tkáních, jako jsou dásně a kůže. Mnoho obličejových tonik obsahuje právě santalové dřevo coby primární složku, která pomáhá zklidnit a vyčistit pokožku. Někteří lidé také používají santalový olej k boji s akné a tmavými skvrnami.

Antivirové a antiseptické látky

Santalové dřevo je vynikající antivirotikum. Bylo zjištěno, že zabraňuje replikaci běžných virů, jako jsou viry herpes simplex. Další použití zahrnuje snížení zánětu z mírného podráždění kůže, jako jsou povrchové rány, pupínky, bradavice nebo vředy. Jen se ujistěte, že jej vždy otestujete na malé ploše. Před použitím je ideální smíchat ho nejprve se základním nosným olejem.

Protizánětlivé působení

Santalové dřevo je také protizánětlivé činidlo, jež poskytuje úlevu od mírného zánětu, například při bodnutí hmyzem. A co dalšího tento olej dokáže? Usnadňuje vykašlávání, léčí lupénku, ekzémy, infekci močových cest a prý má i protinádorové účinky.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat