Prostreno.cz

Nápoj pro očistný proces střev

Mnoho lidí trpí problémy s trávicím systémem. Vzhledem k tomu, že tlusté střevo má důležitou úlohu při odstraňování odpadu, je důležité podporovat jeho funkci. Jak a čím? Speciálním nápojem!

Pokud se ptáte, jak zmírnit nepohodlí spojené s toxiny, které jsou z těla vylučovány prostřednictvím orgánů jater, ledvin a střev, odpověď je jednoduchá. Vytvořte si vlastní čističku tlustého střeva, a to přímo doma. Ulevíte si od zácpy a spustíte detoxikační a očistný proces. Stačí vybrat si den, kdy se na něco takového budete cítit.

Pozor, začínáme!

Ve sklenici vlažné vody (asi 100 ml) rozpusťte 1/2 lžičky mořské soli a přidejte 1/2 šálku 100 % čisté organické jablečné šťávy, 1 lžičku zázvorové šťávy a 2 lžíce čerstvé citronové šťávy. Konkrétně sůl pomůže uvolnit toxiny, přispěje k vyloučení odpadů z těla a ve výsledku zlepší trávení. Jablko je zase bohaté na živiny, přináší dobré zdraví a jemně čistí tlusté střevo. Zázvoru zase nelze upřít, že snižuje nadýmání při stimulaci tlustého střeva, a nezapomínejme na úžasný citron! Citronová šťáva detoxikuje a má vysoký obsah vitaminu C, tedy báječného antioxidantu.

Pijte tento nápoj ráno na prázdný žaludek. Pak si směs opět připravte těsně před lehkým obědem, který by se měl skládat nejlépe z dušené zeleniny a pečeného lososa. Čističku následně zopakujte i okolo čtvrté hodiny odpolední. Následně zpomalte spotřebu tekutin, nebudete se v noci probouzet. Máte-li vůli, nejezte po celý den nic a pijte pouze očistný nápoj, a to 6 až 8 sklenic za den. 

Vedlejší účinky očistné kúry

Tato praxe očištění tlustého střeva by neměla představovat žádné problémy, je však vždy dobré poradit se se svým lékařem, zvlášť pokud trpíte alergiemi, nebo užíváte jakékoli léky na předpis. Nutno podotknout, že pokud se pro uvedený postup rozhodnete, získáte řadu dalších výhod. Toxiny v těle se totiž mohou chovat jako endokrinní disrubtory, což jsou látky narušující správné fungování endokrinního systému a tvorbu hormonů. V překladu to znamená, že příliš mnoho toxinů v těle také může negativně ovlivnit tvorbu testosteronu, který u obou pohlaví kromě jiných funkcí ovlivňuje libido a sexuální výkonnost.

Zdroj: healthline.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat