Prostreno.cz

Na lupy či poškozené vlasy použijte listy kari

Lístky kari se neuplatní jenom v kuchyni, jak by se mohlo zdát. Zelené koření vám totiž ušetří návštěvu kadeřnictví, neboť dokáže zamaskovat šediny. A když už koná zázraky, zlepší také kvalitu hřívy a zabrání jejímu vypadávání!

Tuhle jste v obchodě narazili na sáček s listy kari a vůbec nevíte, co si o jeho obsahu myslet? Tato pro Evropany poněkud zvláštní ingredience pochází ze stromu Kari, který roste v jihozápadní Asii. S „klasickou“ sypkou orientální směsí téhož jména však nemá vůbec nic společného. Lístky vynikají svěží a aromatickou chutí, a to bez známek hořkosti a štiplavosti, přičemž se používají především k ochucení zeleninových pokrmů a polévek. Ovšem pozor, uplatní se také v kosmetice. Při jakých situacích vám hodí záchranné lano?

Lupy. Navždy jim odzvonilo

Podle odborníků za vznikem lupů stojí chemikálie obsažené ve zkrášlujících produktech, všudypřítomné alergeny, znečištěné ovzduší, stres, hyperaktivita mazových žláz i špatný jídelníček. Je úplně jedno, čímž jste si onu svízel „zasloužili“ právě vy, protože zmíněné ochucovadlo na vaší hlavě zjedná pořádek. Vykazuje totiž antifungální a antibakteriální vlastnosti, zatímco zlepšuje kvalitu hřívy a zabraňuje tvorbě lupů. Nasekejte lístky na co nejmenší kousky a smíchejte je s jogurtem. „Masku“ následně aplikujte po celé délce koruny krásy, a po půl hodině smyjte vlažnou vodou. Tenhle zlepšovák vám pomůže i jinak…

Rychlejší růst vlasů. Na počkání

Na to, až si budete moct vytvořit pletený cop, čekáte už celou věčnost? Vezměte osud svých kadeří do vlastních rukou a ošetřujte je výše zmíněnou „medicínou“. Ta nabízí nejen dávku zdravé hydratace, ale i vysoký podíl vitaminu E, bílkovin a minerálů, včetně železa a zinku. Spolupráce těchto živin povzbudí vlasové folikuly a zlepší cirkulaci krve, proto zabraňuje také vypadávání. Čím častěji budete kúru opakovat, tím lepších výsledků se dočkáte.

Stopka šedinám? Ano, také

Že šediny jsou typickým příznakem stáří? Ne tak docela. Mužům se začínají objevovat zhruba kolem třicítky, ženám o pět let později. S každým dalším rokem pak přirozeně klesá produkce pigmentu zvaného melanin, takže kštice šediví o to více. Vážně si s touto nevyhnutelnou „ozdobou“ poradí jenom kadeřnice v salonu? Ale kdepak. Povařte lístky kari a vmíchejte je do kokosového oleje. Směs poté naneste na vlasy a po 20 minutách vymyjte pozůstatky.

Zdroj: www.beautytips.com, www.hairstyle.com





Celkem 2 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat