Prostreno.cz

Zbavte se migrény za jednu minutu. Pomocí mátového oleje

Zase vás bolí hlava „jako čert“? Ještě dřív, než pomyslíte na nějakou tu tabletku, si zkuste namasírovat spánky esenciální mátou. Už po 60 vteřinách vám bude lépe! Je to vědecky dokázané!

Migréna podle expertních odhadů s průkaznými daty tíží až milion našinců. Patříte mezi ně i vy? Pak víte až moc dobře, že palčivá bolest hlavy, jež zpravidla přetrvává od dvou hodin do tří dnů, je značně nepříjemná záležitost. O dalších symptomech spojených s tímto chronickým onemocněním, jako jsou kupříkladu nevolnosti, pocity na zvracení či nesnášenlivost světla, raději ani nemluvit. Proč se takové věci vůbec dějí? A opravdu vám v těchto případech nezbývá nic jiného, než spolknout prášek z lékárny?

Vypjaté nervy a aprílové počasí jako viníci

Stres, meteorologické vlivy, změna spánkových návyků, hormonální nerovnováha, nadměrné množství kofeinu nebo konzumace zpracovaných potravin. To jsou nejčastější pachatelé, jež mají ve zmíněné zdravotní komplikaci prsty. Tedy alespoň takový názor zastává Sara Crystal, což je americká neuroložka se specializací na bolesti hlavy.

„Příčiny migrén jsou z velké části genetické, přičemž každý člověk má svůj osobní spouštěč. To je také důvod, proč neexistuje žádný jednotný způsob, jak jim předcházet,“ připouští jmenovaná odbornice s tím, že co se týká léčby, tam už zaručená metoda je. Tou ale nejsou farmaceutické medikamenty, jejichž chemické složení a riziko vedlejších účinků stále vyvolává spoustu otázek. Po čem tedy sáhnout? Možná se budete divit, ale první pomoc se nachází v šuplíku, kde máte uschované propriety do aromalampy.

Máta jako řešení? Nemáte tušení, jak účinné

„Mentol, jenž je v esenciálním mátovém oleji obsažen, zmírňuje jakékoli bolesti. Prokázala to nedávná studie, o jejímž průběhu a získaných poznatcích informoval magazín Frontiers in Neurology. V něm se také píše, že lokální aplikace mátového oleje výrazně snižuje intenzitu migrény,“ cituje Sara Crystal. Teď se asi ptáte, jak onoho tekutého zachránce použít v praxi…

Prostředek, který vás postaví na nohy

Nejprve je nutné smíchat uvedenou tekutinu svěží vůně s dalším nosným olejem. Získaným „mazáním“ si pak krouživými pohyby masírujte spánky. Zhruba po minutě by se měla dostavit úleva. Nutno ještě dodat, že pokud se s těžkou migrénou na masáž necítíte, mátu inhalujte, nebo vyrobené „pomazání“ nakapejte na obklad a přiložte si ho na čelo.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Želví maso

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat