Prostreno.cz

Důvody, proč se pravidelně nasucho kartáčovat

Kartáčování suchého těla se v posledních letech stalo nesmírně populárním rituálem zdraví a krásy, ale ve skutečnosti pochází z dob dávno minulých. Proč byste ho měli vyzkoušet i vy? Díky němu zkrásníte a budete zdravější!

Japonci drhnou svá těla před koupáním, starověcí řečtí atleti kartáčovali pokožku ve snaze podpořit krevní běh po fyzické námaze. O této technice se říká, že detoxikuje organismus, odlupuje a stimuluje kůži. Co je na tom pravdy? Na tomhle se shoduje věda i lékaři!

Sbohem, toxiny!

Náš lymfatický systém je zodpovědný za odstraňování odpadních produktů z těla. Kartáčování suché pokožky je fantastickým nástrojem pro zvýšení lymfatické drenáže. Díky němu se vyhnete chorobám a zabráníte hromadění toxinů. Mimochodem, věděli jste, že denně je každý člověk vystaven 700 000 až 2 milionům různých toxických chemikálií?

Podpora krevního oběhu

Existuje mnoho příznaků způsobených špatnou cirkulací, včetně oslabeného imunitního systému, chladu v rukou a nohou, otoků a necitlivostí končetin, křečových žil nebo únavy. Provádějte suché kartáčování a všem těmto potížím se vyhnete.

Zmírnění celulitidy

Odhaduje se, že až 98 % žen má celulitidu, a to hlavně na stehnech, kolenou a hýždích. Jak se nad ní dá zvítězit? Vyhněte se potravinám s vysokým obsahem cukru, přejděte na středomořskou stravu a podpořte lymfu suchým kartáčováním.

Zlepšení funkce trávení

Díky detoxikačním účinkům může suché kartáčování pokožky dokonce podpořit zdraví trávicího systému. Je to proto, že lymfatický systém spolupracuje s tím trávicím. Rozhodně se jedná o další dobrou zprávu!

Pomoc při nadýmání

Mnoho zdravotnických a kosmetických specialistů používá k boji proti nadýmání kartáč a stimulaci. Opět totiž platí, že kartáčování nasucho podporuje činnost lymfatických uzlin, odstraňuje přebytečnou vody a toxiny, což ve výsledku přispívá k regulaci plynatosti.

Očista pokožky

Proces regenerace buněk se s přibývajícími roky zpomaluje, což znamená, že se tyto staré buňky začnou hromadit na povrchu kůže, která je pak suchá a matná. Proto by suchá exfoliace měla být denní rutinou všech, kdo sní o atraktivní pleti. Po proceduře ani vy nezapomeňte tělo hydratovat kokosovým olejem nebo bambuckým máslem.

Působení proti akné a černým tečkám

Nahromadění odumřelých kožních buněk má často za následek přebytečný maz, ucpané póry, akné a černé tečky. I když se nedoporučuje používat suchý kartáč na obličej (pokud nemáte ten nejjemnější), suché kartáčování pomáhá zbavit se akné a černých teček na zbytku těla. A kdy je na schůzku s kartáčem nejvhodnější doba? Před sprchováním! Jdete do toho?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat