Prostreno.cz

Pádné důvody, proč si dát častěji brusinkový čaj

Jeden nápoj, který pomáhá při hubnutí, zvyšuje ochranu před rakovinou a zabraňuje zubním kazům? To je brusinkový životabudič, jenž zároveň posiluje imunitní systém a pročišťuje ledviny od odpadních látek!

Poměrně často trpíte na záněty močových cest? Pak ve vašich domácích zásobách zřejmě nikdy není nouze o sáček sušených brusinek, které jsou na tuhle svízel doporučovaným medikamentem. Znamená to ale, že se „červené borůvky“ na nic jiného nehodí? Opak je pravdou. Zalijte je vroucí vodou a pochutnejte si na čaji, jež nabízí fantastické účinky na vaše zdraví! Neříkejte, že se těmto výhodám budete bránit…

Nižší riziko vážných chorob

Co zmíněným plodům rozhodně nelze upřít, je jejich vysoký podíl flavonoidů. O těchto chemických sloučeninách je známo, že chrání buňky před volnými radikály, brání růstu nádorových buněk a posilují imunitní systém, zatímco poskytují prevenci před kardiovaskulárními onemocněními. Právě proto je jejich konzumace odborníky vřele doporučována!

Vítaná pomoc při hubnutí

Už jste slyšeli o tom, že brusinky jsou báječným parťákem při redukci váhy? V tomhle směru dokonce bojují ve váš prospěch na více frontách. Základem je silný protizánětlivý účinek, za který vděčí především tříslovinám. Díky nim zklidňují a pročisťují žaludeční i střevní sliznici, což zlepšuje jejich funkce. Ruku k pomyslnému dílu přidá i vláknina, která navozuje delší pocit sytosti a dohlédne na pravidelné pohyby střev.

Odolná zubní sklovina. I tu můžete mít

Úroda plazivého keříku dorůstajícího do výšky až 30 centimetrů má vůbec zajímavé nutriční složení. Kromě celé řady vitaminů a minerálů v těchto přírodních darech naleznete i širokou škálu antioxidantů přispívajících k eliminaci bakterií, jež ohrožují zdraví dutiny ústní, přičemž činí odolnější i zubní sklovinu.

Ledviny, které šlapou jako po drátkách

Ledviny mají spoustu úkolů, takže rozhodně nezahálejí. Slouží totiž jako čistička, kterou za pouhou minutu, a to i v klidovém stavu, proteče přibližně 1,2 litru krve. Produkují také hormony a hrají důležitou roli při regulaci krevního tlaku. Zároveň ovlivňují množství vitaminu D, přičemž zodpovídají za tvorbu moči. Co to má společného s brusinkami? Vlastně všechno, neboť právě ony je díky přítomnosti kyseliny ellagové zbavují nahromaděných škodlivin, čímž jim ulehčují nelehkou práci.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat