Prostreno.cz

Esenciální oleje při pokožce podrážděné sluncem

Pokožka doslova zmožená sluncem? Nic nového, pokud aktuálně trávíte čas někde u moře. Snad máte poblíž prodejnu s éterickými oleji. Při spálené pokožce se hodí levandule nebo smil italský!

Pokud plánujete být na slunci, ujistěte se, že používáte přírodní, organické, a tudíž netoxické opalovací krémy. Co se týče péče po opalování, tak do tělových mlék přimíchejte pár kapek éterických olejů. Nebo esence přidejte do koupele. Pomohou vám totiž s otoky, spálenou a červenou pokožkou i dalšími problémy. A jak je to s výběrem konkrétního esenciálního oleje?

Levandule

Nedoporučuje se používat éterické oleje jako prevenci spálení. Navíc platí, že některé olejíčky jsou ve skutečnosti fotocitlivé, což je případ levandule. Neaplikujte aromaterapeutický krém, gel nebo olej na oblast pokožky, která vykazuje známky hnisu, infekce nebo jiných nepravidelností. Levandulový éterický olej využijte pro protizánětlivé a analgetické vlastnosti, které z něj dělají skvělého pomocníka pro zklidnění pokožky spálené sluncem. Zkombinujte levandulový esenciální olej s heřmánkem římským a santalovým dřevem. Účinky budou ještě lepší.

Esenciální olej styrax benzoin

Benzoin je velký tropický strom původem z Indonésie. Čistá esence se získává rozpouštěním pryskyřice, přičemž rozpouštědla jsou z výsledného produktu vyloučena. Benzoin je užitečný pro zanícenou pokožku a podporuje hojení kůže. Dobře si rozumí s gelem aloe vera nebo již uvedeným levandulovým éterickým olejem.

Esenciální olej smil italský

Helichrysum angustifolium, je malá aromatická bylina, která je domovem ve středomořské oblasti. Její jasně žluté květy se používají k extrakci éterického oleje, jenž je známý pro svoji bohatou vůní podobnou medu. Esenciální olej smil italský je vynikající pro hojení pokožky, a to díky svým protizánětlivým, antimikrobiálním a antiseptickým vlastnostem. Smíchat ho lze s éterickými oleji levandule a pelargónie.

Esenciální olej ze santalového dřeva

Santalové dřevo, tedy malý, stálezelený strom z tropické Asie, není třeba představovat. Esenciální olej z něj má hlubokou a výraznou vůni a poskytuje protizánětlivé, antibakteriální a zklidňující účinky. I tento druh využijte ke zmírnění příznaků pokožky podrážděné sluncem.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat