Prostreno.cz

Originální dárky pod stromeček: Věnujte zdraví

18.12.2019 | Zdraví a diety

„Hodně zdraví a štěstí do nového roku!“ zní přání, kterým na sklonku roku častujeme své přátele i členy rodiny. Proč jim tedy k onomu zdraví nedopomoci prostřednictvím originálního dárku pod stromeček? Zatímco sad hrnců nebo párů ponožek má jistě každý dostatečnou zásobu, zdraví je jenom jedno...

Pryč s kily navíc!

Nadváha má celou řadu negativních dopadů na zdraví. Škodí kloubům, srdci i vnitřním orgánům, způsobuje poruchy metabolismu, endokrinologické potíže i vznik diabetu II. typu. Nebezpečný je především viscerální neboli břišní tuk, který je sice „neviditelný“, ale o to více nebezpečný. Takže není divu, že časté novoroční předsevzetí zní: „Dostat se na ideální váhu.“ Aby člověk hubl zdravě a váhu si udržel, chce to změnit stravovací i pohybové návyky. Pomocnou ruku při tom podá vyškolený výživový poradce – a Ježíšek jeho služby může naservírovat pod stromeček...

Bez bolavých kloubů...

Kolagen je důležitý nejen pro seniory či pacienty s artritidou, ale pro všechny s nadměrným zatížením pohybového aparátu. Jde o bílkovinu, která je základní stavební hmotou pojivových tkání, vliv má však i na kůži, srdce či cévy. Přípravky s kolagenem v přirozené podobě pomáhají v samoozdravných procesech těla tím, že navozují toleranci organismu k vlastnímu kolagenu. Mohou být tedy ideálním dárkem pro babičky a dědečky, ale i pro nadšené sportovce!

Čistý vzduch

Tento dáreček vlastně potěší celou rodinu – můžete mít díky němu zdravou domácnost bez alergenů a prachu. Čističky jsou vhodné nejen pro alergiky a astmatiky nebo rodiny s dětmi, každý si přece zaslouží dýchat čistý vzduch... Obzvlášť v zimních měsících, kdy trávíme více času v uzavřených prostorách.

Oči jako ostříž

Zrak je nejdůležitějším smyslem člověka a stojí za to mu věnovat pozornost! Můžete svým blízkým věnovat nadstandardní péči o oči a dát jim pod stromeček například poukázku na komplexní vyšetření. Pokud máte v rodině někoho, kdo by se rád zbavil brýlí, jistě ho potěší dárek v podobě voucheru na laserovou operaci, která ho zbaví krátkozrakosti, dalekozrakosti i astigmatismu.

Sportem ku zdraví!

Ve zdravém těle zdravý duch! Pohyb je dobrý nejen pro zdraví fyzické, ale i to duševní – vyplavují se při něm endorfiny, přinášející pocity štěstí. Můžete proto svým blízkým věnovat poukaz na sportovní aktivity, například do fitness nebo do bazénu. 

Wellness a relaxace

Blahodárné účinky na zdraví mají také wellness procedury. Pobyt v sauně posiluje imunitu, je prevencí onemocnění horních cest dýchacích, vyplavuje škodlivé látky, zlepšuje spánek, má blahodárný vliv na pokožku i psychiku... Léčebný efekt přinášejí také koupele. Například rašelinová uvolňuje napětí, působí detoxikačně a pomáhá při řadě zdravotních obtíží. Perličková koupel je nejen příjemná a regeneruje, ale se doporučuje také jako vhodná procedura při nespavosti i bolestech hlavy. Poukaz do wellness centra je skvělý dárek pro dámy, pány, ale i pro páry, které si mohou užít společnou relaxaci. 

Zdravé dobroty

Potravinové balíčky patří mezi evergreeny, které potěší každého gurmána. Zapomeňte ale na nezdravé náhražky čokolády nebo potraviny plné konzervantů a barviv – a dopřejte raději svým blízkým opravdu kvalitní dobroty. Co třeba ovčí nebo kozí sýry, černé olivy či sušená rajčata?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat