Prostreno.cz

Kosmetika našich babiček na věčné mládí

Říkáte si, jak je možné, že naše babičky byly až do raného stáří krásné a jejich pleť zářila zdravím, když nebyla dostupná všechna dnešní kosmetika se spoustou výtažků, esencí a kyselin, kterými dnes omlazujeme naši tvář? Někdy je za krásou našeho zevnějšku méně práce, než byste čekali.

Máslo a sádlo

Kdepak denní, noční, oční a jiné krémy! Babičkám stačilo obyčejné máslo nebo vepřové sádlo, aby udržely svoji pleť vyživenou a krásnou. Místo pleťové vody postačil výluh z heřmánku nebo jiných bylin a o dlouhověkou krásu bylo postaráno.

Pivo

Pivo dokáže posílit naše vlasy a dodat jim nádherný lesk. Své o tom věděli i naši předci a často jej používali k oplachování své hřívy. Vyzkoušejte pivní zábal nebo jím jen spláchněte vlasy po jejich umytí a nechte chvíli působit. Uvidíte, že výsledek na sebe nenechá dlouho čekat.

Čerstvý vzduch

Pobyt na čerstvém vzduchu je to nejlepší, co můžete své pokožce dopřát. Bude prokrvená, tváře se budou červenat, a navíc bude krásně vypnutá. Babičky, které trávily většinu času venku na polích či zahrádkách, jsou toho důkazem.

Tvaroh

Tvaroh je skvělým pomocníkem na léčbu jakékoli horkosti nebo otoků. Pleťová maska z tvarohu vás v okamžiku zbaví unavené a zašedlé pleti a také váčků pod očima.

Brambory

Bramborový škrob je ideální pro řešení potíží s mastnou pletí. Pokud i vás trápí lesklá místa a vašem obličeji, popadněte syrovou bramboru, rozkrojte ji napůl a mastná místa pokožky potírejte. Bramborový škrob tato místa jemně vysuší. Pokožku pak jemně opláchněte obyčejnou vodou a osušte.

Med

Med má úžasné antiseptické a hojivé účinky. Je proto skvělým pomocníkem k léčbě pupínků, popraskaných rtů nebo záděr okolo nehtů. Pokud si dopřejete medovou pleťovou masku každý týden, vaše pleť se vám za to zanedlouho odvděčí.

Vejce

Vaječný bílek sloužil našim babičkám jako přírodní lifting. Naneste trochu bílku na prsty a poté na místa vašeho obličeje, která chcete vypnout. Nechte bílek zaschnout, a pokud na obličeji zůstalo větší viditelné množství, jemně jej otřete navlhčeným tamponkem.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat