Prostreno.cz

Jarní detox pro krásnou pleť

Jaro nám pomalu klepe na dveře, přivítejte ho proto s krásně svěží pokožkou. Po zimě se totiž mnoho z nás potýká s unaveně vypadající pleti bez jasu, která přidává na věku i smutném výrazu. Zkuste proto oživit a po zimě restartovat svojí pleť vhodnou stravou, vitaminy i kosmetickými procedurami.

Nastartujte pitný režim

Naprostým základem by měl být dostatečný pitný režim (alespoň 2,5 litru vody za den). V zimě ho totiž mnoho lidí zapomíná poctivě dodržovat. Nedostatek tekutin může způsobit suchou a nehezky vypadající pokožku. Hodně pít je zásadní součástí detoxikace pokožky. Voda pomáhá vyplavovat toxiny i chemické látky a zároveň dostatečný pitný režim zabraňuje vysušené a loupající se pokožce. Pozor ale: káva ani sladké limonády se do pitného režimu nepočítají. Naopak si po ránu dejte do vody trochu citronové šťávy a půl lžičky medu.  „Nakopnete“ tím regeneraci  pokožky.  Důležité je se také pořádně „zapotit“ buď sportem, nebo třeba v sauně. Pocení stejně tak detoxikuje tělo a čistí póry.

Pomůže brokolice

Abyste svému tělu i pleti dostatečně ulevili, eliminujte na nějakou dobu alkohol, potraviny i nápoje s rafinovanými cukry, tuky živočišného původu a samozřejmě cigarety. Naopak do jídelníčku přiberte potraviny s vysokým obsahem vlákniny. Výborné jsou luštěniny. Konzumujte také brokolici, která je velkým zdrojem vitaminu C a E a obsahuje kyselinu listovou.

Vhodná kosmetika

V detoxikačním období se zaměřte také na  vitamin C jak v potravě, tak i v kosmetice v podobě sér, krémů či masek. Vitamin C má antioxidační účinky, chrání pleť před volnými radikály a posiluje tvorbu kolagenu. Navíc má dobrý vliv na aktivaci buněčného metabolismu. „Na začátku jara je také vhodné podstoupit chemický peeling, který sjednotí pokožku, zlepší její strukturu a pleť po něm vypadá jasná a zdravá. Chemický peeling se provádí za pomocí AHA kyselin, které podporují čištění pleti, odstranění zrohovatělé vrstvy pokožky a zároveň také obnovují kožní buňky – ideální procedura na oživení pokožky po zimním období, “ říká MUDr. Petra Moravcová.  Na pleť si také na jaře raději dávejte lehké hydratační fluidy než těžké krémy, které zatěžují.

Hydratační šok

„Cítíte-li, že máte pleť opravdu vysušenou, což je ve středním věku po zimním období jev běžný u většiny lidí, je dobrým řešením jednou za rok zajít na speciální hydratační proceduru tzv. Skinbooster, která pokožku hydratuje zevnitř a tím ji na povrchu současně omlazuje.  Skinbooster je účinná a hluboká hydratace pleti kyselinou hyaluronovu pomocí jemných vpichů. Jde o velmi efektní, ambulantní zákrok anti-aging medicíny. Zabere čtvrt hodinky a ideální je jeho provedení právě před jarním či letním obdobím, kdy potřebujeme dodat našemu tělu pořádnou hydratační terapii,“ říká MUDr. Petra  Moravcová.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat