Prostreno.cz

Vyzkoušejte mléčnou lázeň nebo detoxikaci jílem

Teplá koupel má na naše tělo i mysl blahodárné účinky sama o sobě. Dlouhý pobyt ve vodě ale naši kůži vysušuje, a proto ji dermatologové příliš nedoporučují. Existují ale výjimky, které naší pokožce mohou být ku prospěchu. Vyzkoušíte je?

Mléčná koupel

Zejména v zimním období naše pokožka trpí. Je vysušená, svědí a pálí. Pokud máte podobné potíže, stačí skočit do potravin pro krabici plnotučného mléka. Mléko totiž kůži zklidňuje a účinně potlačuje svědění. Až si večer půjdete užít svojí pravidelnou lázeň, jednoduše do ní přilijte půl litru mléka a na patnáct minut se do ní naložte. Po koupeli už se nesprchujte a nechte mléko na kůži působit. Poté se jen jemně osušte ručníkem.

Ovesná očista

Podobně jako mléko i ovesné vločky zmírňují svědění a mají pozitivní účinky i na ekzematickou pleť. Existují dvě možnosti, jak z vloček získat to nejlepší. Nejjednodušší je rozemlít hrst vloček a přisypat je do vody. Pokud však trpíte ekzémem, nejprve je povařte v půl litru vody, aby se z nich uvolnily veškeré prospěšné látky. Vznikne slizovitá hmota, kterou přidáte do teplé vody ve vaně. V lázni pak setrvejte deset minut. Nemusíte se poté oplachovat. Vločková hmota vytvoří na kůži ochranný film, který hojí podrážděnou pokožku a zmírňuje její palčivost a svědění.

Zázračný jíl

Jíl má detoxikační účinky a lidé o jeho léčivých schopnostech vědí již odpradávna. Přidáním jílu do koupele podpoříte hydrataci pokožky, hojení drobných ran a sametový vzhled. Jíl se prodává nejčastěji jako prášek, který do koupele přidáte v množství, které určuje výrobce. Kromě koupelí nachází jíl využití také v oblasti obličejové kosmetiky. Spojte koupel s aplikací jílové pleťové masky a užijte si jeho blahodárné účinky doslova od hlavy až k patě.

Jedlá soda

Koupele z jedlé sody nejsou příliš obvyklé, ale jsou ohromně účinné. Jednak zvláčňují a vypínají naši kůži, ale zároveň také dezinfikují celé naše tělo. Soda nás zbaví bakterií a zápachu, snáze odmočí odumřelou kůži a zbaví naši pleť překyselení. Efektivní je také peeling jedlou sodou. Na jednu vanu stačí množství zhruba poloviny hrníčku. Tak co říkáte? Vyzkoušíte to?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat