Prostreno.cz

Kombinace medu a skořice je kosmetickým lékem

Víte, co zabírá na akné, bolesti spojené s artritidou, kašel i nadměrně se mastící vlasy? Představte si, že pár kapek citronové šťávy smíchané s trochou skořice!

O prospěšnosti citronu i skořice je už nějakou dobu jasno. Citrusový plod je známý třeba svou schopností detoxikovat tělo, přičemž posiluje imunitní systém, léčí zažívací obtíže a tlumí symptomy astmatu. Ani sypké koření v počtu zdravotních benefitů nijak nezaostává, neboť reguluje hladinu cukru v krvi, čistí tepny a předchází kardiovaskulárním chorobám. Co když blahodárné působení těchto potravin zdvojnásobíte tím, že vmícháte skořici a do vymačkané citronové šťávy? Pak získáte směs s naprosto fantastickými účinky. Počítají se mezi ně i tyhle!

Akné. Už vás trápit nebude

Spojením uvedených ingrediencí vznikne pasta, jež vám v boji s akné nabízí velkou převahu. Její tajemství tkví v obsažených antimikrobiálních a antibakteriálních látkách, které zároveň podporují krevní oběh, vyživují pokožku a předchází zjizvení. Naneste ji na problematická místa a vyčkejte 15 minut, poté je čas na oplach vlažnou vodou.

Úleva od bolestivého nepohodlí

Miliony lidí na celém světě trpí revmatoidní artritidou, pro kterou jsou bolavé, ztuhlé a zanícené klouby bohužel typické. Pokud toto onemocnění sužuje i vás, výše jmenovaný medikament užívaný na lačný žaludek by vám mohl ulevit. Někteří pro jeho lepší chuť doporučují přídavek v podobě malé lžičky medu.

Vykašlete se na kašel

Jste nachlazení a co hůř, kromě zvýšené teploty vás tíží i otravný kašel? Ještě dřív, než vyrazíte do lékárny pro nějaké pastilky či sirup, vyzkoušejte zmiňovanou směs. Její konzumace zkracuje životnost infekcí, posiluje obranyschopnost a likviduje bakterie i viry, takže celkově urychluje zotavení.

Vlasy, s nimiž budete spokojeni

Budete-li si elixírem složeným z citronu a skořice masírovat pokožku hlavy před každým mytím, vlasy se vám nebudou tolik mastit. Tímto přírodním způsobem můžete také urychlit jejich růst, zabránit vypadávání a ještě jim dodat lesk, který u nikoho nezůstane bez povšimnutí.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat